Judo

Liity porukkaan

Etusivu / Judo / Liity porukkaan / Ryhmät / Perhejudoryhmät

Perhejudoryhmät

Perhejudoryhmät:

Perhemuksujudo 4-7 vuotiaat yhdessä vanhemman kanssa, Vallilassa, Päijänteentie 1 salilla. Päävetäjänä Pekka Pöyhönen 3. dan

Perhejudo alakouluikäiset vanhemman kanssa, Vallilassa, Päijänteentie 1 salilla. Päävetäjinä Tarja Toikka 1. dan ja Nico Virta, sekä apuvetäjänä Janne Hokkanen

Perhejudon idea: Yhteistä laatuaikaa lapsen kanssa ja kohti liikunnallista elämäntapaa.

Perheryhmissä lapsen vanhempi tai muu aikuinen läheinen, esim. kummi, eno tai täti harjoittelevat samoissa harjoituksissa lasten kanssa enimmäkseen myös yhdessä lapset ja aikuiset.

Lapset ja aikuiset jakavat yhteisen oppimiskokemuksen ja molemmat sukupolvet suorittavat keltaisen vyön samaan aikaan. Perhejudossa toteutuu urheiluseuran kaksi tavoitetta, ohjata lapsia liikunnalliseen elämäntapaan ja tarjota terveyden kannalta mielekästä liikuntaa työikäisille. Aikuinen voi perhejudossa olla hyvä liikkuva roolimalli lapselle, tai lapsi aikuiselle.

Perhejudoa, koska lapsi oppii leikkien

Tunnelmia perhemuksuharjoituksista.

Perhejudo tapahtuu lasten ehdoilla. Lapsi haluaa oppia, on utelias ja kokeilunhaluinen. Lapsen tapa oppia on leikki. Judossa tarvitaan aikanaan kilpailuissa paljon pelisilmää ja rohkeutta ja näitäkin ominaisuuksia harjaannutetaan leikkien. Leikeissä on tilaa omalle päättelykyvylle ja mielikuvitukselle sääntöjen rajoissa. Leikkejä on perhejudon kaikissa harjoituksissa. Tavallinen hippakin on aivoille hyvää treeniä, kun pitää samanaikaisesti hahmottaa oma liikkuminen, suunta, nopeus, taktiikka ja koko muun ryhmän liike ja miettiä oma taktiikka kulloisessakin roolissa. Ihminen on todistetusti leikkisä kaiken ikää. Aikuisetkin nauttivat leikinomaisesta liikkumisesta.

Judon periaatteena on yhteinen hyvä

Judossa tutustaan aluksi lajietikettiin, salikäyttäytymiseen ja lisäksi opetellaan kaatumaan oikein. Kaatuminen, eli ukemi on tärkeää osata, jotta heitoista osataan tulla alas satuttamatta. Judoheitossa käytetään hyväksi vastustajan liikettä sekä painovoimaa, jolloin oikein ajoitettu heittotekniikka toimii tehokkaasti ilman liiallista voiman käyttöä. Mattotekniikoista perhejudossa keskitytään sidontoihin. Judoon kuuluvat myöskin käsilukot, sekä kuristukset, mutta näille on ikärajat, josta johtuen perhejudossa niitä ei opeteta.

Perhejudon harjoitteet ovat mainio tapa kehittää aikuisen, sekä lapsen kuntoa!

 

Meido-Kan Judo on Olympiakomitean laatukriteerit täyttävä tähtiseura!

Hinta

Huom. jäsenmaksu mahdollistaa osallistumisen kaikkiin sopiviin harjoituksiin perheryhmien lisäksi.

Katso perhejudoryhmien harjoitusvuorot harjoituskalenterista, sekä harjoituspaikat salit ja ohjaajat -sivulta.

Ilmoittaudu paikan päällä tai ota yhteyttä etukäteen!