Meido-kan

Etusivu / Meido-kan

Meido-kan ry

Elämän musta vyö: Kehity itsesi mestariksi, mittaa henkesi ja fysiikkasi rajat. Budolajissa musta vyö on hyvä välietappi ihmisenä kasvamisen tiellä.
Meido-Kan tarjoaa mahdollisuuden haastaa itsesi niin pitkälle kuin haluat

Meido-Kan ry perustettiin vuonna 1963 – nimen seuralle antoi ”Suomen judon isä” Ichiro Abe. Vapaasti käännettynä Meido-kan tarkoittaa ”valoisan tien talo”
Yhteisöllisyys, avoimesti toimiva seura ja tehokkaaksi hiottu tekniikka ovat aina kulkeneet Meido-Kanin arvoissa ja arjessa
Meido-Kan tahtoo jatkossakin olla paras seura, joka rakentaa tulevaisuutta ponnistaen vahvasta historiastaan

Meido-Kan on 07.12.1963 rekisteröity yhdistys, jonka tavoite on edistää budo-toimintaa toimimalla lajien tunnetuksi tekemisen puolesta ja harrastuksen levittämiseksi pääkaupunkiseudulla. Seuran nykyisiä lajeja ovat Aikido, Judo ja Karate.
Seuran toiminta perustuu vapaaehtoistyöhän. Seuran jäsenmaksuilla kustannetaan mm. vetäjien koulutusta ja kehittymistä, kilpailutoimintaa, salien ylläpitoa, hallintoa ja seuran yleistä kehittymistä.

Tarjoamme korkeatasoista budotoimintaa kaikenikäisille ja kokoisille ihmisille. Jäsenistämme noin 70% on alle 20-vuotiaita ja nuorimmat 4-vuotiaita. Seura panostaa voimakkaasti nuorisotoimintaan ja lasten liikuntaan.

Harjoituskalenterista löytyvät jokaisen lajin harjoitukset ja lajit on kuvattu omilla välilehdillään.

Kilpailumenestys on todiste osaamisestamme

Seurassamme on niin harrastajia kuin kilpailijoita ja tilaa molemmille. Hyvä kilpailumenestys on kuitenkin näyttö ja tae osaavasta opetuksesta ja sitä seurastamme löytyy. Judossa on saavutettu 70 suomenmestaruutta, joista miehille ja naisille kutakuinkin yhtä paljon. Joukkuesuomenmestaruuksia ovat naiset voittaneet 8 ja miehet 11. Kansainvälisillä tatameilla on voitettu kahdesti hopeaa naisten Euroopan mestaruuskilpailuissa, sotilaiden maailmanmestaruus sekä hopeaa opiskelijoiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Pohjoismaiden mestaruuksia on runsaasti yli 30.

Karatessa on seuraan tullut miesten maailmanmestaruus, kaksi miesten euroopanmestaruutta, World Games mestaruus, yksi nuorten euroopanmestaruus ja kaksi pronssia, toistakymmentä pohjoismaidenmestaruutta ja lukuisia suomenmestaruuksia niin henkilökohtaisissa kuin joukkuekilpailuissa.

Meido-Kanin toiminta on vireää. Ohjattuja harjoituksia on vuosittain jokaisena viikonpäivänä.

Tervetuloa salille tutustumaan toimintaamme!