Meido-kan

Etusivu / Meido-kan

Meido-kan ry

Meido-Kan ry on yksi Suomen vanhimmista budoseuroista ja suurin judoseura Suomessa. Meido-Kan ry:n tavoite on edistää budo-toimintaa, toimimalla lajien tunnetuksi tekemisen puolesta ja harrastuksen levittämiseksi pääkaupunkiseudulla. Seuran nykyisiä lajeja ovat Aikido, Judo, Karate,  sekä aselajit Katori että Iaido.

Meido-Kan on 07.12.1963 rekisteröity yhdistys. Seuran toiminta perustuu vapaaehtoistyöhän, seuran jäsenmaksuilla kustannetaan mm. vetäjien koulutusta ja kehittymistä, kilpailutoimintaa, salien ylläpitoa hallintoa ja seuran yleistä kehittymistä. Seura on jäsenenä  Aikido-, Judo- ja Karateliitossa. Jäsenistä n. 70% on alle 20-vuotiaita ja nuorimmat 4-vuotiaita. Seura panostaa voimakkaasti nuorisotoimintaan ja lasten liikuntaan. Tarjoamme korkeatasoista budotoimintaa kaikenikäisille ja kokoisille ihmisille.

Meido-Kanissa on harjoiteltu aikidoa vuodesta 1970 lähtien. Pitkän historian ansiosta useimpien Suomessa vierailevien opettajien tyylisuunnat ovat Meido-Kanin harjoituksissa sulassa sovussa keskenään ja seurassa opetetaan vahvaan kontaktiin perustuvaa, liikkuvaa ja toiset huomioon ottavaa aikidoa. Tällainen tapa harjoitella kasvattaa avointa mieltä, halua tutkiskella aikidon periaatteita sekä toisten mielipiteiden ja toiminnan kunnioittamista. 9-14 -vuotiaille on oma ryhmänsä. Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan jatkuvasti. Aikidossa ei kilpailla.

Meido-kanissa harjoitellaan myös vanhaa samuraiperinnettä, koulua nimeltä Tenshin Shoden Katori Shinto ryu, jota lyhyemmin kutsutaan Katori Shinto ryuksi. Tämä koulu ulottaa syntyhetkensä 1400-luvun Japanin feodaaliaikaan, ja sen katsotaan olevan ensimmäisiä dokumentoituja taistelutaitojen koulukuntia Japanissa. Tätä taitoa harjoitellaan hyvin vähän Japanin ulkopuolella. Turku Aikikai on koko Suomen Katori Shinto ryun keskuspaikka. Lajin toi Suomeen 1992 Turku Aikikain silloinen pääohjaaja Petteri Silenius. Katorin ohjaajana Pertti Lehväslaiho (kplaiho (a) gmail . com).

Toinen Meido-Kanissa harjoiteltavista aselajeista on kenjutsusta Japanin Edo-kauden aikana muotoutunut iaido, jota monet mestarit pitivät erinomaisena tapana kehittää harjoittelijan henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia. Iaidossa harjoitellaan Muso Shinden Ruy koulukunnan miekkatekniikoita japanilaisen pääopettajan Takada Gakudon johdolla. Takada-sensei vierailee pohjoismaissa 1-2 kertaa vuodessa. Iaidoa harjoitellaan kahdessa viikkoharjoituksessa ja vuoden aikana järjestettävillä viikonloppuleireillä.

Harjoituskalenterista löytyy jokaisen lajin harjoitukset. Huom. Iaidon harjoituspaikat löytyvät täältä.

Kilpailutoiminta

Judossa on menestyvät kunto- ja kilpailuvalmennus. Judossa on saavutettu 70 suomenmestaruutta, joista miehille ja naisille kutakuinkin yhtä paljon. Joukkuesuomenmestaruuksia ovat naiset voittaneet 8 ja miehet 11. Kansainvälisillä tatameilla on voitettu kahdesti hopeaa naisten euroopanmestaruuskilpailuissa, sotilaiden maailmanmestaruus sekä hopeaa opiskelijoiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Pohjoismaidenmestaruuksia on runsaasti yli 30.

Karatessa on seuraan tullut miesten maailmanmestaruus, kaksi miesten euroopanmestaruutta, World Games mestaruus, yksi nuorten euroopanmestaruus ja kaksi pronssia, toistakymmentä pohjoismaidenmestaruutta ja lukuisia suomenmestaruuksia niin henkilökohtaisissa kuin joukkuekilpailuissa.

Meido-Kanin toiminta on vireää. Ohjattuja harjoituksia on vuosittain jokaisena viikonpäivänä.

Meido-Kanin harjoituspaikkojen sijainnit

Tervetuloa salille tutustumaan toimintaamme!