Judo

Huippuviikonloppu Meido-kanille ja suomalaiselle judolle

Etusivu / Judo / Uutiset / Huippuviikonloppu Meido-kanille ja suomalaiselle judolle

Helsinki Judo Camp HJC 2023 ylitti odotukset

Elokuun ensimmäinen viikonloppu tarjosi Meido-Kanille todella superfiiliksiä ja -onnistumisia. Vuotuinen Helsinki Judo Camp onnistui erinomaisesti, keräten ennätysmäärän osallistujia: 150 judoharrastajaa ja -kilpailijaa harjoitteli yhtäaikaisesti tatamilla positiivisen ja taitavan olympiamitalisti Rustam Orujovin opeissa. Kokonaisuudessaan HJC keräsi lähes 400 eri judoharrastajaa yhteen viikonlopun aikana. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna!

Meido-kanin Khirchla Khirchilashvilille avoimen painoluokan SM-kultaa

Lahden SM-viikolla kamppailtiin judon avoimen painoluokan mestaruuksista. Judon varsinaiset SM-kilpailut ajoittuvat keväälle ja syksylle, mutta SM-viikolla otellaan avoimen painoluokan mestaruudesta. Tänä vuonna Meido-Kanin Khirchla Khirchilashvili teki ippon-voitoin selvää jälkeä vastustajistaan ja otti kultaa – ollen sarjan kevyin, mutta paras. Khirchlalta nähtiin todella taitavaa ja järkevää judoa.

Marde Puumalainen historialliseen voittoon Mastersissa

Sunnuntai johdatti Suomen judohistoriaan uuden sankarin, kun Meido-Kanin Martti “Marde” Puumalainen kruunasi itsensä kultaisella mitalilla arvostetussa Judo Masters -turnauksessa Unkarissa. Tämä mestaruus merkitsee merkittävää virstanpylvästä Suomen judolle, sillä se rikkoo vuosikymmenten hiljaisuuden arvokisamitaleissa.

Lue tästä Esan juttu Marden häikäisevistä otteista ja otteluista!

Masters-turnaukseen saavat kutsun vain maailmanlistan 32 parasta painoluokassaan. Turnauksesta saa eniten olympia- ja maailmanlistapisteitä heti MM-kisojen jälkeen. Suomalainen judoka ei ole voittanut MM-tasolla mitalia 42 vuoteen, eikä kukaan suomalainen ollut voittanut aiemmin Mastersia ennen Marden eilistä urotekoa.

Raskaan sarjan maailmanlistalla kuudentenatoista ja olympiarankingissa yhdestoista oleva Martti Puumalainen sinetöi Unkarin Masters-kilpailun häikäisevällä kultamitalillaan käytännössä paikkansa ensi vuoden Pariisin olympialaisiin.

Tämä on todellinen jättikirsikka seuran 60-vuotiskakun päälle, jota päästään syömään loppuvuodesta.

 

Onnea vielä kerran Marde ja Khirchla sekä valmentajat ja tukijoukot – ja kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille sekä kaikille HJC-osallistujille.