Aikido

Asetekniikkaviikon anteja

Etusivu / Aikido / Uutiset / Asetekniikkaviikon anteja

Heinäkuussa 18.-24.7.2022 järjestettiin Meido-Kanissa kaikille avoin asetekniikkaviikko, jonka ajatuksena oli tulla tutummaksi aikidossa käytettyjen puuaseiden (bokken, jo ja tanto) kanssa ja viikon aikana pohdittiin niiden sovelluksia aikidossa sekä yhteyttä vartalotekniikkaan. Asetekniikkaviikko rakennettiin tavallisten treenien yhteyteen niin, että jokaiseen viikon treeniin sisällytettiin asetekniikkaviikon teemoja.

Lämpimät kiitokset mielenkiinnosta kaikille osallistujille, vetäjille sekä vierailijoille!

 

Treenaajien kokemuksia viikosta: 

“Asetekniikkaviikon anti aloittelijalle: Pääsin osallistumaan kolmeen treenin tämän teeman aikana. Mieleen jäi kattava perustieto oikeista otteista aseiden peruskäsittelyssä. Oli myös hämmästyttävää huomata ja jollain tasolla oppia, kuinka jotkut asetekniikat ovat hyvin lähellä tai lähes identtisiä vartalotekniikoiden kanssa.” 

Harri 6. kyu

 

“Maanantaina Tom Granström johdatti Meido-Kanin asetekniikkaviikkoon. Kantavana sanana toimi ”hallitusti” ja harjoittelimme Bokkenin peruslyöntejä sekä Jon Kata 6 ja 13 lyönnin sarjat. Bokkenin tekniikoissa oli vielä helppo pysyä aloittelijana mukana, mutta Jon Kata 6 sarjan lyönnit parin kanssa saivat aivot ihan solmuun ja otin tavoitteeksi harjoitella niitä lisää omatoimisesti.

Tiistaina jatkoimme vauhdikkaasti Pertti Lehväslaihon johdolla Bokkenin ja Tanton kanssa. Oli mielenkiintoista pohtia samat liikkeet aseen kanssa ja ilman. Paikalle oli tullut vieraita, mikä toi jälleen esille Budo-harrastuksen kansainvälistä yhteisöllisyyttä.

Keskiviikkona ja perjantaina en valitettavasti itse päässyt paikalle, mutta sunnuntaina oli kiva keskittyä Leena Jääskeläisen ja Sinna Sydänlammen luotsaamana pelkästään Tanton pois ottamiseen monella eri tavalla. Lopuksi harjoittelimme vielä samat liikkeet ilman Tantoa, mikä oli todella antoisaa.

Meido-Kanin asetekniikkaviikko oli mahtava konsepti ja vaikka viikon aikana ei ehtinyt tutustua eri asetekniikoihin mitenkään tyhjentävästi ja viikko jäi itselle väistämättä pintaraapaisuksi, itselle suurimmat oivallukset antoivat harjoitteet, joissa hiottiin samaa tekniikkaa sekä aseen kanssa että ilman. Jatkokehittelyksi voisi kokeilla rajata aihetta vielä tiukemmin ja keskittyä viikon aikana vain yhteen aseeseen.” 

Ria 6. kyu