Aikido

Aikidossa kaksi uutta 6.dan vyöarvoa Meido-Kaniin 8.1.2017

Etusivu / Aikido / Uutiset / Aikidossa kaksi uutta 6.dan vyöarvoa Meido-Kaniin 8.1.2017

Japanissa Hombu dojolla sunnuntaina 8.1.2017 pidetyssä Kagamibiraki-seremoniassa on myönnetty Tom Granströmille ja Harri-Pekka (HP) Virkille 6.dan.

Tom Granström on harjoitellut Meido-Kanissa vuodesta 1987 lähtien ja harjoittelee ja vetää treenejä seurassa edelleen aktiivisesti. Harjoittelun ja treenien vetämisen lisäksi hän on ollut erittäin aktiivinen seuratoimija; Tomppa toimi pitkään Meido-kanin hallituksessa aikidon edustajana ja aikidon toiminnanjohtajana. Hän aloitti vuoden 2017 alusta lukien Aikidoliiton teknisen valiokunnan jäsenenä. Meido-kanin lisäksi Tomppa opettaa aikidoa vuonna 2013 perustamassaan Ryushinkan seurassa Rajamäellä (http://www.aikidoryushinkan.fi/).Tompan harjoituksissa on perinteisesti paitsi treenattu intensiivisesti myös kuultu kuolemattomia ajatelmia aikidosta. Mieleen tulee vuosien takaa “ki on alkeishiukkasten synergiaa”.

Tom Granström esiintyy Kagawan yliopiston aikidoseuran näytöksessä, ukena Okazaki Tadaki esittämässä vapaata tekniikkaa (jiy waza) vuonna 2005.

 

HP Virkki on ensimmäinen Meido-kanissa juniorina aikidon aloittanut henkilö, jolle on myönnetty 6.dan. HP siirtyi jo juniori-ikäisenä aikuisten harjoituksiin ja kiersi myös aktiivisesti leirejä aikuisten harjoittelijoiden mukana. Hän suoritti ammattivalmentajan tutkinnon 1995 (lajina aikido) ja osallistui aktiivisesti valmentajakoulutuksen suunnitteluun Aikidoliiton koulutusvaliokunnassa koulutuksen käynnistysvaiheessa – tätä työtä muut ovat sittemmin ansiokkaasti jatkaneet. HP on myös vienyt aikidoa aivan uusille kohderyhmille, kuten teatterikorkeakouluun, oopperaan, jääkiekkoilijoille, jalkapalloilijoille, kouluihin ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Hän on suunnitellut ja toteuttanut aikido-koreografioita erilaisiin baletti-, teatteri- ja filmiproduktioihin, viimeksi kaikissa Pohjoismaissa esitettyyn “Black widows” -sarjaan ja tehnyt samalla Meido-kania ja sen salia tunnetuksi maailmalla. HP vetää edelleen aikidoleirejä Suomessa ja käy harjoittelemassa eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa.

Tenshinage-stilleben. HP heittää Janne Lappalaista.

 

Tompan ja HP:n 6. dan arvojen lisäksi Meido-kanissa aikido-uransa vuonna 1975 aloittaneelle ja 1980-luvun alussa aikidon toiminnanjohtajana toimineelle Börje Lindénille myönnettiin Kabamibiraki-seremoniassa 7.dan.

Börje Lindén

 

Lämpimät onnittelut Tompalle, HP:lle ja Börjelle uusien korkeiden vyöarvojen johdosta!

Linkit

– Hombun julkaisema luettelo uusista vyöarvoista (http://www.aikikai.or.jp/pdf/suisen/h29-0.pdf)

– Suomen aikidoliiton uutinen: Korkeita dan-arvoja Suomeen (https://www.aikidoliitto.fi/korkeita-dan-arvoja-suomeen/)