Judo

Vihreän saaren valloittajat Aku ja Erkka

Etusivu / Judo / Uutiset / Vihreän saaren valloittajat Aku ja Erkka

Vihreän saaren valloittajat Aku ja Erkka

 


Yksi Erkan vastustajista fanitti Erkkaa ja halusi yhteiskuvan

 


Aku korkeimmalla korokkeella viime vuoden tapaan. Erkka myöskin kultaa, eli kummallekin kullanmurulle kultaa.

Irish Judo Open oteltiin lauantaina 30.3. National Indoor Arenassa. Kisapaikka on iso ja hulppea. Järjestelyt ei viime vuoden tapaan herättänyt hirveää innostusta. Kaavioita et saa/ nää ja matsaajat huudellaan tontille sitten kun sarjat alkaa. Silti aika uskomatonta, että n 360 kilpailijan kisa menee läpi ja matsit ohi noin 18.00.

Meido-Kanilta lähti kaksi kultajahtin. Emme löytäneet menninkäisiä saati sateenkaaren päätä, mutta kultaa lähti silti matkaan molemmille.

Aku Laakkonen uusi viime vuoden mestaruutensa sarjassa -81 kg, jossa oli 15 kilpailijaa.Ekalle kierrokselle Akulle tuli huilivuoro ja ensimmäiseen matsiin vastaan tuli saksalainen Nemeth. Kaveri seisoi hyvin ja oli kuin rautakanki. Pikkuhiljaa rauta alkoi sulaa Akun käsissä ja Aku pääsi liikuttamaan ja seoi-nage pudotti saksalaisen tatamiin ipponin arvoisesti.

Tokaan matsiin tuli sitten liikkuvampi britti. Hyvin sai kaveri väisteltyä jonkin aikaa, mutta Aku lopetti matsin sitten tiukkaan sidontaan. Jalkateriä sai kaveri hieman liikuteltua sidonnan aikana.

Aku eteni finaaliin ja siellä vastaan tuli Suomen Arttu Määttä. Ottelu eteni vuoroin toisen ja vuoroin toisen hienoisessa hallinnassa. Matsi meni jatkoajalle ja  Aku onnistui O-uchi-garissaan saaden waza-arin ja kultaa.

Irlannin judoliiton puheenjohtaja muisti meidät, siis ennenkaikkea Akun viime vuodesta ja kävi juttelemassa mukavia. Samalla sain lyötyä HJC mainokset käteen ja lupasi laittaa sen heidän nettisivuilleen, Kyseli myös Suomessa järjestettävistä kisoista ja mainostimme Mukkulan Mikan kanssa FJO:ta Ajankohta ja kisa alkoi ilmeisesti kiinnostaa herraa ja lupasi tätäkin asiaa tutkia.

Takasin matseihin ja toiseen mestariimme. Erkka Kari sai +100 kg:ssa hyvin matsia eli 4. Erkka oli hyvässä vireessä ja sai tekniikoitansa tehtyä nyt hyvin.

Ekassa matsissa Erkka sai Seoi-nagesta waza-arin ja heti perään pitävä sidonta.

Toisessa matsissa Erkka lähti tekemään Uchi-mataa ja muutti sen osittain  O-uchi-gariksi. Nimellä ei niin väliä kun tästäkin tuli ippon.

Kolmannen matsin aikana molemmat oli yhtäaikaa matolla ja sain sukkuloida kahden maton väliä. Aku selvitti sopivasti omansa ja ehdin todeta Erkan korkean ja komean Sode-tsuri-komi-goshin toimivan ja hieno ippon. Viimeisessä matsissa Erkka todella stumppasi Osotonsa ja kulta oli varmistettu.

Kisojen jälkeen mentiin syömään, jonka oli järkännyt irlantilainen ystävämme.

Sunnuntaina pidettiin vapaata ja allekirjoittanut vei äitienpäiväkukat anoppilaan ja siitä suuntasimme rannalle ihmettelemään nousuveden tuloa. Aku jatkoi aarteenetsintää ja löysikin simpukoita vaan ei vielä helmeä löytynyt. No meidän seurassahan on jo nämä kaksi helmeä eli Aku ja Erkka.


Kadonneen simpukan metsästäjät ja Aku löysi


Simpukan metsästys ja Aku päällikkönä jakaa ohjeita kiven päältä

Esa Korkia-aho