Judo

Vähän vaisumpi pitkä viikonloppu maailmalla

Etusivu / Judo / Uutiset / Vähän vaisumpi pitkä viikonloppu maailmalla

Vähän vaisumpi pitkä viikonloppu maailmalla

Juhannus tuli ja meni, kuten pitkä judon viikonloppukin. U18 EM-kisoihin oli valittu kaksi Meido-Kanilaista eli Jenna Kuosmanen ja Daniel Orphanou. Jennan ottelut oli otettu jo ennen kisoja polvivamman takia. Daniel lähti kisoihin ja sai vastaansa Serbian ennestään tutun kaverin, joka pääsi kuitenkin heti ottelun alussa yllättämään Danielin ipponin arvoisella heitolla ja näin Danielin ensi kosketus EM kisoihin jäi tällä kertaa lyhyeksi. Työ jatkuu kuitenkin ja uskotaan hyvään tekemiseen.

Toisena Juhannuspäivänä oli Mongolian Grand Slam tatamilla meidän Martti Puumalainen. Marde oli neljäs sijoitettu kisaan, joten arvonta näytti hyvältä sarjassa + 100 kg, jossa oli 18 ottelijaa. Ensimmäiseen matsiin vastaan tuli Chilen Solis, joka alkuun otteli perälauta pitkällä varoen Martin hyökkäyksiä. Marde ei turhia hötkyillyt vaan odotti Soliksen ensimmäistä kunnon yritystä, josta Marde junttasi chileläisen ura-nagella mattoon ipponin arvoisesti.

Kvartterissa vastaan tuli Kazakstanin Orazbayev. Ottelu eteni todella hidastempoisesti ja kazakki toi mieleen “Saksan seisojan”, ei paljoa liikkunut, mutta ei saanut Mardekaan itsestään sitä normaalia irti eli hyvää liikuttamista ja omaa yritystä sisään. Marde lähti kuitenkin tekemään seoi-nagea ja Orazbayev vain väänsi takaisin ja Marde selälleen ja suoraan sidontaan ja tappio. Marde keräilyihin ja vastaan tuli Japanin Ogawa. Japanilaisen mittapuun mukaan suht pitkä ja
ulottuva kaveri. Vähän samaa kaavaa mentiin tässäkin matsissa ja allekirjoittaneen mielestä Marde otteli kahdessa viimeisessä vastustajan taktiikan mukaan, eikä saanut sitä omaa tekemistä esiin. Japanilaisen todella hankala hidari kahva oli hankala ja tällä otteella hän sai ajettua kolme shidoa Mardelle. Ogawa sai vain painettua toista kasaan. (Tulee mieleen eräs toinen meidän seuran huippu, joka joskus on joutunut samanlaisen kahvaotteen uhriksi). Samalla taktiikalla Ogawa voitti lopulta pronssia maan miehestään. Kazakstanin kaveri otteli lopulta myös pronssille vähän samalla sapluunalla.

Marde oli siis lopulta seitsemäs, mikä ei tietenkään Mardea tyydyttänyt, mutta saman kohtalon koko kisojen ykkössijoitettu Spijkers myös. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. Marde on kärsinyt viime aikoina pikku sairasteluista ja kroppa ei ole ehkä parhaassa tikissä. Marde ei näitä selittele, mutta ehkä olisi hyvä käydä poppamiehen eli lääkärin luona tsekkaamassa tilanne. Sen tiedän, että tänään matolla ei ollut se normaali Martti Puumalainen eikä hän saanut tuotettua ulos sitä parasta Mardea, mitä on mahdollista nähdä.. Päätä ei kuitenkaan pensaaseen laiteta, sillä tämä oli vasta ensimmäinen Olympiakarsinta kisa. Uskotaan vaan siihen, että 2024 lähdetään Pariisiin katsomaan kisoja eikä pelkästään maistelemaan patonkeja ja juustoja.

Esa Korkia-aho