Judo

Todellinen Bling Bling viikonloppu nuorten SM-kisoissa!

Etusivu / Judo / Uutiset / Todellinen Bling Bling viikonloppu nuorten SM-kisoissa!

Nummelassa järjestetyissä U18 ja U21 vuotiaiden SM kisoissa koettiin todellinen Bling Bling viikonloppu eli mitaleja tuli ja myös sitä kirkkaampaa laatua.

Nummelan judo järjesti jo rutiinilla nuorten SM-kisat. Puitteet oli hyvät ja aikataulut piti.

Lauantaina oteltiin yksilökisa ja alle 18-vuotiaat aloittivat urakan. Meiltä oli tässä ikäluokassa vain kolme kisaajaa ja / mutta kaikki tyttöjä!

View this post on Instagram

Jenna suoritti samalla itselleen sinisen vyön!! Vyön vaatimaa osaamistasoa kelpasi katsella eilen. Onnea mestarille!! #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Jenna Kuosmanen oli sarjan -48 kg ehdoton kuningatar. Jenna voitti Suomenmestaruuden näytöstyyliin esittelemällä useita eri tekniikoita ipponin arvoisesti. Jenna suoritti viikonloppuna myös sinisen vyön ja näytti eri tekniikoita ihan käytännössä miten ne toimii myös kisoissa.

U18 mitalistit, Vanshika pronssia ja Jenna kultaa! Onnea kummallekin!! #meidokan #judo

Vanshika Sharma otteli sarjassa -57 kg, jossa oteltiin tuplapoolissa. Vanshika koki poolissa tappion tulevalle finalistille, mutta venyi kuin venyikin ja otti kahdesta muusta voitot ja selvitti tiensä semifinaaliin poolinsa kakkosena. Semariin vastaan tuli vielä liian paha vastus eli Riina Myllylä, joka voitti koko sarjan. Vanshika kasvoi kuitenkin otteluiden aikana hyvin ja siitä tuli palkinnoksi SM pronssia.

Saara Neuvonen otteli +63 kg:ssa joka oteltiin single poolina. Saara kuitenkin loukkasi kyynärpäänsä ja näin ollen lauantain matsit oli oteltu. Päivän päätteeksi ei pantu juomia vaan kyynärpää jäihin.

Kaksi mitalia siis U18 ikäluokasta ja tästä oli hyvä jatkaa iltapäivän U21 matseihin.

Enisalle kultaa tiukassa sarjassa! Voitot menivät ristiin ja lopputulos ajan perusteella. Onnea Enisa!! #meidokan #judo

-52 kg naisissa oteltiin myös single pooli kolmen ottelijan kesken. Mitalit ratkaistiin kuitenkin tavalla, jota ei ihan joka kerta nähdä. Sen ymmärtää, että Neziri, Hurske ja Korte ratkovat paremmuuttaan aikojen perusteella, mutta näin tehtiin judossakin ja tässä sarjassa. Meiltä oli matsaamassa Enisa Balakthanova ja muut olivat ehkä pienoinen ennakkosuosikki Pihla Salonen ja Louna-Lumia Seikkula. Seikkula voitti Enisan ipponilla. Salonen voitti Seikkulan ipponilla, mutta Enisa junttasi puolestaan hirmuisella vastaheitolla Salosen selälleen. Näin kaikilla oli yksi voitto ja kaikilla yksi ippon voitto. Mistä ratkaisu kun ei voida otella koko settiä uudestaan. Säännöt sanovat, että sitten katsotaan kuka oli nopein ja Enisan ippon oli kaikista nopein ja mestaruus oli Enisan!!! Mahtavaa. Nopeat siis syövät hitaat.

Vanshika Sharma lähti ottelemaan myös U21 -57 kg sarjaan. Tässä vastus oli vielä himpun verran liian kovaa, mutta saipa tuntumaa ja kokemusta. Saara Neuvonenkin oli menossa myös U21 sarjoihin, mutta kyynärpäätä ei nyt lähdetty riskeeraamaan.

Alle -63 kg:ssa oteltiin singlepoolina ja poolin kolmas ottelu oli sarjan moraalinen loppuottelu. Meidän Ronja Miekkalehto vs. Venla Laiho. Viime vuonna Ronja oli mestari ja Venla kakkonen. Ottelu eteni jatkoajalle, mutta Ronjan varoitustili täyttyi ja Laiholle voitto tästä matsista. Ronja hoiteli muut matsit upeasti ja näin hopeaa tänä vuonna.

Robin Pajunen otteli -66 kg:ssa ja näytti taivaan merkit muille. Ippon voitoin finaaliin, jossa Orimattilan Ahonen sai tuta Robinin lonkkaheiton voiman ipponin arvoisesti ja kultaa. Taisi olla sen verran ylivoimaisen näköistä menoa, että doping testaajatkin kiinnostuivat ja allekirjoittanut lähti palkintojen jaon jälkeen viemään mestaria vessaan näytteenantoa varten.

Khirchla Khirchilashvili otteli poikkeuksellisesti ylemmässä painoluokassa eli -73 kg:ssa. Poolissa ainoa tappio tulevalle mestarille Korhoselle ja muut matsit ipponilla. Poolin kakkosena semariin ja vastaan tuli vanha tuttu eli Hämeenlinnan Doukaev. Kundit ovat ottaneet tiukkoja taistoja aiemmin, mutta nyt Turpal otti voiton hieman helpommin ja hän on siirtynytkin jo tähän sarjaa pysyvästi. Khirchlalle kuitenkin SM pronssia.

Ja tatamilta marssii tuore suomenmestari sarjassa u21 -90kg Artjom Mantulin!! Onnea Artjom!! #meidokan #judo

Artjom Mantulinista on kasvanut jo vähän isompi “poika” ja sarja on nyt -90 kg. Sarjaan oli ilmoittautunut 3 kaveria, mutta 1 jäi pois ja näin mestaruus ratkottiin laakista poikki systeemillä. Sen laakin teki sitten Artjom jysäyttämällä Iisak Haukkalan selälleen ja mestaruus oli Artjomin.

Meido-Kan oli lauantain jälkeen mitalitilaston ykkönen neljän mestaruuden, yhden hopean ja kahden pronssin turvin. Aivan mahtava suoritus.

Meido-Kan mitalitilaston ykkönen u18 sekä u21 sm kisoissa! #meidokan #judo

Sunnuntaina oli vuorossa joukkuekisa. Kisaan lähti mukaan 5 joukkuetta ja kaikki kaikkia vastaan systeemillä mentiin. Mixed team kisa eli poikien ja tyttöjen yhdistelmä joukkueet. Saimme miesten puolelle kevyimpään sarjaan kovan lainamiehen Lappeenrannan Kamizasta eli Joonas Haikulaisen. Kaveri otti jo yksilökisoissa kaksi hopeaa ja oli todellakin kullan arvoinen ottelija meillä tässä painoluokassa- 60 kg. Meido-Kan kirkasti viime vuoden hopeansa nyt ja otti mestaruuden ja vieläpä samassa hallissa missä miesten joukkue voitti viime vuonna mestaruuden! Tiukan vastuksen tarjosi kumminkin rakas “vihollisemme” Chikara, jonka kanssa voitot ja pisteet oli tasan. Ratkaisu saatiin arpomalla yksi painoluokka ja se matsi oli ns. Golden score. Arvottiin sarja -60 kg ja Haikulainen hoiti vastustajansa toiseen kertaan ja Meido-Kanille voitto. Orimattila lähti joukkuekisaan myös mitalin kiilto silmissä Ahdistelipa hekin meitä vastaan tasoihin, mutta meillä paremmat suorituspisteet. Meido-Kan molempina päivinä mitalilistan ykkösenä. Mahtavaa ja onnittelut vielä kaikille.

Kultaa ja Suomen mestarit: Jenna Kuosmanen, Enisa Balakthanova, Robin Pajunen ja Artjom Mantulin.

Hopeaa: Ronja Miekkalehto

Pronssia: Vanshika Sharma ja Khirchla Khirchashvili

Joukkue Suomenmestarit: Joonas Haikulainen, Enisa Balakthanova, Robin Pajunen, Saara Neuvonen, Khirchla Khirchilashvili, Artjom Mantulin, Panu Saarinen, Juho Hyry sekä Ronja Miekkalehto ja Vanshika Sharma.