Judo

SYKSYN KISAKAUSI ALKOI MITALISATEELLA

Etusivu / Judo / Uutiset / SYKSYN KISAKAUSI ALKOI MITALISATEELLA

SYKSYN KISAKAUSI ALKOI MITALISATEELLA

Syksyn ensimmäiset kotimaan kisat pidettiin tänään 27.8. Vantaalla. Tavallisesta poiketen ensimmäinen kisa oli heti arvokisa eli Samurai cupin osakilpailu.

Meido-Kanin joukkue pieneni sairastumisten vuoksi vain viiteen osallistujaan, jotka kaikki ottelivat U15-ikäluokassa. Tulokset olivat sitäkin kovempia: jokainen ottelijamme sai mitalin.

Vasta U13 ikäinen Maksim Onopriienko osallistui P15-42 sarjaan ja vei kultaa kolmella ippon-voitolla. Maksimin nopeus, ketteryys ja tekniikoiden monipuolisuus ovat sarjassa omaa luokkaansa ja tänään lisäksi jatko mattotilanteissa oli tehokasta.

Sarja P15-46 oteltiin tuplapoolina. Aarne Neuvonen vei oman poolinsa kahdella ippon-voitolla – joista ensimmäinen oli hieno jalkalaikaisu ajassa 8 sekuntia – ja voitti vielä semifinaalinkin ipponilla, kunnes loppuottelussa kohtasi Sofia Pekin ja sai hopeaa.

Toivo Honkatukia otteli samalla kaavalla sarjassa P15-50: kaksi ipponia alkupoolissa, voitto wazarilla semifinaalissa ja lopulta kovassa loppuottelussa Balayevia vastaan tappio kolmella shidolla, tuloksena siis myös hopeaa.

P15-55 sarjassa Mario Pruunsilla oli pahimpana vastustajana aamun puntari, jossa kohtalaisen jumpan jälkeen oli paino kohdallaan minuuttia ennen punnitusajan päättymistä. Muut vastustajat olivat hieman helpompia, ensimmäisen hävitessä kolmella passiivuusvaroituksella ja toisen kaatuessa ipponilla. Semifinaalin Mario voitti kauniilla eteen-taakse kombinaatiolla, joka lopetti ottelun ouchigarilla heitettyyn ipponiin. Finaalissa oli jo sitten energiat lopussa ja tuloksena Mariollekin hopeaa.

Jonathan Tönissonin ottelut alkoivat olkapään loukkaantumisella jo ensimmäisessä ottelussa sarjan P15-60 neljän hengen alkupoolissa. Onneksi Jonathan pystyi jatkamaan kisapäivää ja voitti seuraavat kaksi otteluaan ipponilla jatkaen semifinaaleihin lohkonsa kakkosena. Semifinaalissa Gleb Tammi oli vielä tällä kertaa kovempi vastus ja niinpä Jonathanille tänään pronssia.

Viisi mitalia viidelle ottelijalle Samurai cupista kertoo, että joukkue on todella hyvässä vedossa. Kaikki ikäluokan kovimmat näyttivät olevan kisoissa, joten porukkamme on aivan kotimaan kärkeä.

Erityisesti otetaistelu oli nyt aikaisempaa paremmin hallussa, jalkalakaisuilla tehtiin useita ipponeita, suunnanvaihdot eteen-taakse alkavat sujua ja mattotilanteet olivat yleensä meidän vahvuusaluettamme. Vastaheittoihin kaivataan lisää terävyyttä ja oman heittopaikan rakentaminen liikkeellä ja aktiivisemmalla käsityöllä kuuluvat seuraavaksi kehitettäviin teemoihin.

Hieno päivä, hieno porukka ja hyvät tulokset. Valmentajienkin on helppo hymyillä ja kaikilla ottelijoilla on syytä olla ylpeitä suorituksistaan.

Teksti: Tapani Piri

Kuvat: Miia Heikkinen