Judo

SM-kisat Meido-Kanin juhlaa

Etusivu / Judo / Uutiset / SM-kisat Meido-Kanin juhlaa

SM-KISAT OLIVAT MEIDOKANIN JUHLAA

Meido-Kan menestyi upeasti ja laajalla rintamalla SM-kisoissa Lempäälän Ideaparkissa. Puitteet Ideaparkissa ovat kyllä hienot, ja kisatunnelmaan pääsee hyvin mukaan. Tällä kertaa SM-kisoissa kamppailtiin useassa eri kategoriassa. Muksuillakin oli oma kisansa, eli Ideapark shiai, jossa Meido-Kan voitti mitalitilaston. Mitalitilaston ykkössija tuli myös U18, U21 sekä aikuisten SM-kisoissa ja päälle vielä Mixed team -mestaruus.

Menestysputki alkoitettiin Ideapark Shiaissa

Ideapark shiaissa meiltä oli mukana kuudessa sarjassa kilpailija, ja kaikista tuli myös mitali. Sandra Pruunsotti 2 kultaa. Kultamitalin nappasivat myös Einaz Mohammadi sekä Stefan Pekki. Hopeaa nappasivat Markus Pruuns ja Aino Eerikäinen. Onnittelut kaikille.

Suomen mestaruuksista kamppailtiin kahtena päivänä. Lauantaina ratkottiin U18 ja aikuisten sarjoissa mestaruudet.

U18-ikäluokassa mitalitilaston ykkössijalle

Alle 18-vuotiaiden ikäluokassa tuli mitalitilaston ykkössija. Kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia yhdeksän kilpailijan voimin. Tapani Piri valmennustiimeineen saivat nostettua ottelijat suorittamaan parhaansa. Tiukkoja taistoja ja muutama kyseenalainen tuomio tuli, mutta se ei menoa pahemmin haitannut. Monelle mitali oli ensimmäinen SM-tasolla.

SM-kultaa voittivat Oona Talassaari ja Samir Balayev. SM-hopealle ylsivät Anja Snabb, Jonathan Tönisson sekä Toivo Honkatukia. SM-pronssia taistelivat Maksim Onoprienko ja Anton Pitkänen. Mitalimatseissa oli myös Neo Ajo, joka koki kuitenkin tappion pronssimatsissa ja oli näin ollen viides, Urho Kyllönen jäi alkupooliin hävittyään sarjan voittajalle ja pronssimitalistille. Hyvä TE KAIKKI!

Aikuisten täydensivät nuorten menestyksen, voittaen mitalitilaston kultaa

Aikuiset seurasivat nuorten esimerkkiä. Aikuisissa oli mukana myös 9 kilpailijaa. Aikuiset voittivat myös mitalitilaston saavuttaen 2 kultaa, 1 hopean ja 3 pronssia. Kisojen ehkä seuratuin ottelija oli Martti Puumalainen (+100 kg), joka otteli pitkästä aikaa kotimaan tatamilla. Kameraryhmä seurasi miestä kuin hai laivaa, kun oli keräämässä materiaalia Sportliv-ohjelmaan. Toki paikalle saapuneet katsojatkin halusivat nähdä, löytyykö mestarille haastajaa. Marde ei pettänyt vaan otti mestaruuden kolmella ippon-voitolla. Seuraan tuli kaksoisvoitto, kun finaalissa kohtasivat Marde ja ikinuori Harri Honkanen. Vanha sotaratsu matsasi ihan hyvin ja heitti yhden päivän hienoimmista ipponeista. Uchi-mata toimi edelleen. Finaalissa Marde oli kuitenkin liian kova, vaikka Harri pisti parhaansa mukaan kampoihin.

Toisen kullan taisteli Louna-Lumia Seikkula (-63 kg) kaatamalla kokeneen Pihla Matikaisen finaalissa tiukan taistelun jälkeen. Samassa sarjassa Jenna Kuosmanen nappasi hienosti pronssia.

Khirchla Khirchlashvili (-90 kg) ei pettänyt tälläkään kertaa. Mies taistelee uskomattomalla asenteella. Semifinaalissa hurja taistelu tulevaa mestaria Kanevetsia vastaan ja tappio tuli vasta jatkoajalla. Nilkka vääntyi ottelun lopussa, ja päävalmentaja Rok näytti teippaajan taitonsa, ja Khirchla pääsi ottelemaan pronssista.  Allekirjoittanut kyllä kysyi ennen matsia, ”että ootko varma, että pystyt matsaa”, mutta mies vakuutti homman olevan hanskassa. Niinhän se oli, kun Khirchla voitti pronssimatsin ipponilla.

Kolmannen pronssin voitti Vanshika Sharma sarjassa -57 kg.

U21 jatkoivat siitä, mihin lauantaina lopetettiin, mitalitilaston ykkösenä

Sunnuntaina jatkettiin U21-ikäluokassa, veteraaneissa ja katassa. Alle 21-vuotiaat jatkoivat siitä, mihin lauantaina lopetettiin, eli taas mitalitilaston ykkösenä komeili Meido-Kan! Neljän kilpailijan voimin tuli 2 kultaa ja 1 pronssi.

Jonathan Tönisson -60 kg oli vauhdissa ja nappasi mestaruuden, ollen matseissa tehokas, mutta myös järkevä taktikko. Meidän tehokaksikkomme, eli Louna-Lumia Seikkula ja Jenna Kuosmanen sarjassa -63 kg, uusivat lauantain mitalinsa myös U21-sarjassa. Tytöt olivat tuplapoolissa eri puolilla, ja ei ollut kaukana, että myös tässä olisi voinut olla Meido-kanilainen finaali. Jenna hävisi vasta jatkoajalla hieman kyseenalaisten varoitusten myötä poolin voiton, ja näin ollen meidän tyttömme kohtasivat jo semifinaalissa. Louna-Lumia voitti tämän tiukan kamppailun ja eteni finaaliin, voittaen myös siellä, ja näin tuplamestaruus oli taskussa viikonlopulta. Jennalle toinen pronssimitali SM-viikonlopulta.

Toivo Honkatukialle tuli ylemmästä ikäluokasta nyt kokemusta. Hyvälle näyttää näiden kaikkien tekeminen.

Katan puolelta värisuora – ja veteraaneissakin mitalleja

Katan puolelta tuli värisuora, eli kulta, hopea ja pronssi. Junokata kultaa Otso Koski / Johanna Rautkuru (Tikkurilan judokat). Hopeaa samassa luokassa Peter Mickelsson / Maija Pensala. Katamenokata pronssia Otso Koski / Johanna Rautkuru (Tikkurilan judokat). Onnittelut teille.

Veteraaneissakin tuli pari mitalia, kun Antti Heinonen sai hopeaa, ja Sulo Roukka sai pronssia.

Kisojen loppuhuipennuksena joukkueiden Mixed team -mestaruus

Mixed team -joukkue mestaruudesta kamppailu päätti pitkän SM-viikonlopun. Mestaruutta saapuivat lopulta ratkomaan vain 2 joukkuetta, eli Meido-Kan ja Tampereen judoseura. Tämänkin toteutuminen oli vähän liipaisimella, kun molempien joukkueiden kohdalla tuli sairastumisia ja pieniä kolhuja edellisten päivien kisoista, mutta kun tahtoa löytyy, niin hommat kyllä järjestyvät, jos niin halutaan.

Meido-Kan tarvitsi lopulta 2 lainaottelijaa käyttöön, kun meilläkin tuli sairastumisia juuri ennen kisoja. Viikonlopun menestys yksilöpuolella sai kirsikan kakkuun, kun Meido-Kan voitti Tampereen joukkueen 4-1, ja mestaruus jälleen kerran meille. Suuret kiitokset Nummelan judon Venla Laiholle ja Oskari Mäkiselle, jotka riensivät kuin jänikset makuulta paikkaamaan meiltä puuttuvia sarjoja. Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa ottelivat Venla Laiho, Louna-Lumia Seikkula, Brunaldo Renzi, Khirchla Khirchlashvili ja Oskari Mäkinen.

Huhut kertoivat, että joukkuekisaan olivat jotkut suunnitelleet joukkuetta, mutta eivät sitä kuitenkaan tehneet. Uskon, että Tampere yhtyy tämän haasteen heittoon muille seuroille: kasatkaa joukkue ensi vuodelle! Joukkuekisa on hauska ja rento tapahtuma, vaikka tunnelma välillä onkin katossa. Tuomaritkin ovat paljon rennommalla asenteella siinä mukana. Ensi vuonna siis kunnon kisa pystyyn?

Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme AxFlow jatkaa tukijana

Viikko 9 oli kaikin puolin positiivinen, kun pitkäaikainen tukijamme AxFlow ilmoitti jatkavansa myös tänä vuonna samoilla linjoilla, eli AxFlow tukee seuraa jatkossakin. Seuran vahva toiminta lasten ja nuorten liikuttamisessa sekä tietysti menestyminen ovat olleet tärkeä tekijä tukipäätöstä tehdessä. Koko seuran puolesta tässä kohtaa jälleen syvä kumarrus ja kiitos AxFlowlle. Tervetuloa taas vierailemaan Helsinki judo campille.

Esa Korkia-aho

Judo Joukkumestaruuspokaali 2024 Mixed Teams Meido-Kan
Judo Joukkumestaruus2024 Mixed Teams Meido-Kan
Judo Joukkumestaruuspokaali 2024 Mixed Teams Meido-Kan
Judo Joukkumestaruus 2024 Mixed Teams Meido-Kan
Judo Joukkumestaruusjuokkue 2024 Mixed Teams Meido-Kan
Judo Joukkumestaruus 2024 Mixed Teams Meido-Kan
Judo-SM2024 Judon Suomen mestaruus
Judo-SM2024 Judon Suomen mestaruus