Judo

Samurai cupista kolmemitalia kolmella ottelijalla!

Etusivu / Judo / Uutiset / Samurai cupista kolmemitalia kolmella ottelijalla!

Samurai cup III saatiin kuin saatiinkin järjestettyä, kun Etelä-Suomen rajoitukset estivät kisan järjestämisen Vantaalla. Orimattilan judoseuralla oli vain pari viikkoa aikaa reagoida tilanteeseen ja järkätä kisat tiukoin korona toimin. No heillä on taito järkätä isompiakin juttuja niin ei sinänsä yllättänyt, että tämäkin järjestyi.

Meido-Kanilta kisaan lähti 3 kisaajaa matkaan ja tuloksena hienosti 2 kultaa ja 1 hopea. Meidän kisaajia ei siis tauot ole hyydyttäneet pahasti.

Jenna Kuosmanen otteli kultaa tyttöjen U18 -57 kg:ssa. Ottelijoita oli sarjassa nyt vain kolme. Ensimmäisessä matsissa piti vähän käynnistää konetta Orimattilan Haksoa vastaan ja voitto tuli waza-arin turvin. kun jatkoaikaa oli otettu 18 sekuntia. Sarjan mestaruus ratkaistiin Jennan ja Chikaran kovan Riina Myllylän kanssa. Jenna oli kerännyt jo 2 varoitusta ja ottelu meni jatkoajalle. Jenna ratkaisi matsin kuitenkin ippon voitolla ajassa 5.15. Hyvä Jenna.

Miesten sarjassa Khirchla Khirchilashvili otteli sarjassa -73 kg, jossa oli 5 ottelijaa ja kaikki kaikkia vastaan menetelmällä.

Ensimmäisessä matsissa vastaan tuli normaalisti sarjaa alempana otteleva Top Teamin Luukas Saha. Khirchla näytti taas sitkeytensä kovia vastustajia vastaan ja sai vasta liikkeellä vietyä Luken waza-arin edestä mattoon jatkoajalla kellon näyttäessä 6.39. Tilannetta tarkasteltiin vielä videolta, mutta se ei tuonut muutosta päätökseen. Kivenkova matsi heti alkuun. Toisessa matsissa Kajaanin Heikkinen lensi ensin polvi seoi-nagella waza-arin arvoisesti ja lopulta Khirchla lopetti matsin tomoe-nagella. Turun Vilpola joutui luovuttamaan käsilukkoon ja viimeisessä matsissa Khirchla varmisti kultamitalin linkoamalla Iisalmen Kaatrasalon harai-goshilla 12 sekunnissa. Mahtavaa Khirchla.

Yllättäen näistä suurin sarja, ei ainoastaan kilojen perusteella oli +90 kg, jossa oli 7 kisaajaa ja sarja oteltiin tuplapoolina.

Petteri Sulander veti ässän siinä viime hetkillä hihasta ja päättikin lähteä kisoihin ja hyvä että lähti. Hopeaa tuli. Ekassa pooli matsissa Nokian Mustelin sai maistaa Petskun hidari uchi-mataa ipponin arvoisesti. Toisessa matsissa Petsku pyöritti Mikkelin Redsvenistä 2 waza-aria. “Onko Mikkeliin mänijöitä?, vielä ehtii junaan” No olihan niitä. Semifinaalissa vastaan asettui Marden broidi eli Mikkelin Juho Puumalainen, joka menikin alussa waza-arilla johtoon. Petskun venymiset tunnetaan ja niin Petsku runttasi ipponin Juhosta ja eteni finaaliin. Vastaan tuli toisesta poolista Koyaman Lambacka. Kaverit ovat koko kesän vääntäneet stadissa treeneissä keskenään ja kovaa vääntöä oli finaalikin. Molemmilla oli 2 shidoa taulussa ja matsi eteni golden scoreen. Sitä jätkät väänsivät melkein 8 minuuttia, kunnes Lamba onnistui osotolla nappaamaan mestaruuden. Hyvää tekemistä Petskulta taas kerran.