Judo

Robin Pajunen iskussa Samurai cupissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Robin Pajunen iskussa Samurai cupissa

Robin Pajunen iskussa Samurai cupissa

Samurai cup II järjestettiin Turussa 31.8. Alkuun todettava, että kisasta tuli aika torso, johtuen vähästä osallistujamäärästä. Näin ollen sarjatkin olivat pieniä. Parissa painoluokassa taisi olla tyydyttävä 8 osallistujaa ja lopuissa sitten vähemmän. Ottelijoille ei ole varmasti mukavaa matkustaa päiväksi toiselle paikkakunnalle saadakseen yhden tai kaksi ottelua. Onko ajankohta väärä? Ellen väärin muista niin viime vuonna oli sama juttu syksyn Samurai cupin kohdalla. No oli miten oli ei meilläkään ole aihetta röyhistellä rintoja, kun meiltä oli vain kaksi kilpailijaa mukana kolmessa sarjassa.

Robin Pajunen sai kuitenkin hyvin matseja sarjassa U21 -66 kg. Sarjassa oli se 8 kisaajaa ja saatiin tuplapooli. Robin otteli hienosti ja voitti kaikki 5 otteluansa 10-0. Robin onkin treenannut viimeaikoina hyvin ja se näkyy tuloksissa.

Toinen kisaajamme oli Enisa Balakthanova, joka fiksusti ja tapansa mukaan otteli sekä omassa että vanhemmassa ikäluokassa. Näin sai ainakin matsia vaikka sarjat olivat pieniä. Omassa U18 -52 kg:ssa Enisa sijoittui toiseksi neljän tytön sarjassa. Enisa voitti 2 matsia 10-0 ja hävisi niin sanotun finaalin waza-arilla. U21 sarjassa olikin sitten enää nämä finalistit ja he ottelivat keskenään paras kolmesta menetelmällä. Enisalle tästä 2 tappiota ja hopea. Mietin miksei kaikki U18 tytöt tulleet myös U21 sarjaan, koska ainoat ottelijat tästä olivat U18 sarjalaisia. No maailmassa on monta ihmeellistä asiaa. Minun ihmettelyni ei tässä auta vaan seurojen, liiton ja kisaajien olisi syytä miettiä mitä tehdä jatkossa, ettei kisat kutistu näin pieniksi.

Esa Korkia-aho