Judo

Pronssi voittoinen Baltic Sea Open Meido-Kanilla

Etusivu / Judo / Uutiset / Pronssi voittoinen Baltic Sea Open Meido-Kanilla

Perinteinen Baltic Sea Open järjestettiin 4.-5.12. Orimattilan urheilutalolla. Kisa oli jouduttu siirtämään keväästä syksyyn rajoitusten takia. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa. Kisa oli huikea menestys joka kantilta katsoen. Kisaajia oli 13 maasta ja ilmoittautuneita viitisensataa!!!

Todella hyvä mahdollisuus suomalaisille kisaajille, kokea kansainvälinen kisa pikkurahalla. Osallistujamäärä yllätti jopa järjestävän seuran Orimattilan judon ja saattaa olla, että kisa pidetäänkin jatkossa näihin aikoihin vuodesta, sillä keväällä on kv-kalenterit aika täynnä. Huolimatta runsaasta osallistujamäärästä kisat vietiin jälleen kerran upeasti läpi. Sanonta kuuluu, että eräs puolue pettää aina, Baltic Sea Open ei koskaan. Hattua päästä Orimattilalle!

Meiltä oli mukana vain viisi kisaajaa kuudessa sarjassa ja mitaleja tuli jälleen kerran. Tällä kertaa hieman pronssi voittoinen saldo, vaikka yksi mestaruuskin saatiin.

Jenna Kuosmanen urakoi kahtena päivänä ja kirjaimellisesti urakoi. Lauantaina oli oman ikäluokan eli U18 ottelut. Sarjassa -57 kg oli 9 kisaajaa. Jenna ajatteli hyödyntää seuran maksaman osallistumismaksun 100 prosenttisesti käyttämällä tatami aikaa mahdollisimman paljon.

Ensimmäinen ottelu oli Israelin Nahmiasta vastaan. Ottelu venyi jatkoajalle ja molemmilla kaksi varoitusta tilillään. Noin 10 minuutin kohdalla Jenna päätti ratkaista ottelun kaivamalla waza-arin ja voiton. Alkulämmöt oli otettu.

Toisessa matsissa vastaan tuli vahvan oloinen Ruotsin Karllsson, joka pystyi otteillansa hallitsemaan  ottelua ja sai ajettua Jennalle 3 varoitusta jatkoajan jälkeen. Jenna keräilyihin, jossa vastaan tuli Ruotsin Altersten. Jälleen otettiin koko rahan edestä ja samalla kaavalla kuin ekassa matsissa. Molemmilla ottelijoilla 2 varoitusta ja jatkoaika kutsui. Taas veivattiin pitkään ja hartaasti, kunnes Jenna kaivoi waza-arin ja eteni pronssimatsiin. Siinä vastaan tuli Ranskan Vuillemenot. Jenna oli ilmeisesti saanut tarpeeksi tatami aikaa ja sunnuntainakin piti vielä matsata, joten Jenna lopetti matsin lyhyeen stumppamalla ranskattaren vastaheitolla tatamiin alle minuutissa.

Sunnuntaina Jenna jatkoi siitä mihin lauantaina jäätiin. Nyt sarjassa U21 ja -57 kg, jossa oli 8 kilpailijaa.

Ekassa matsissa tuli tiukka tappio Ranskan Nicolasille, mutta keräilyt kutsuivat. Vastaan tuli lauantailta tuttu Israelin Nahmias, joka varmasti halusi maksaa kalavelat, siinä kuitenkaan onnistumatta. Jenna voitti jälleen waza-arilla ja eteni pronssimatsiin toista israelilaista vastaan, jossa Lilien joutui toteamaan Jennan ipponin verran paremmaksi ja Jennalle toinen pronssi.

Mielenkiintoista Jennan matseissa oli se, että alkuotteluissa Jenna joutui tekemään töitä oikein urakalla ja matsit olivat tiukkoja ja pitkiäkin, mutta mitalimatsit Jenna lopetti sitten lyhyeen, kun luulisi olevan toisinpäin.

Vanshika Sharman kohtaloksi koitui nyt 2 tappiota samassa sarjassa Lilienille ja Vuillemontille.

Lauantaina oteltiin myös aikuiset. Aku Laakkonen otteli sarjassa -81 kg, jossa oli 11 kilpailijaa. Aku pääsi ekan kierroksen huililla ja sitten vastaan asettui Norjan Kollerud, jonka kanssa Aku on matsannut aiemminkin. Aku ei antanut norskille mitään saumaa ja pyöritti hänestä 2 waza-aria eli ippon voitolla semariin. Semifinaaliin tuli Itävallan (mestaruuskisojen kakkonen) Wojtek. Kaveri sai ottelun alussa tomoe-nagella waza-arin Akusta. Aku luuli jo selvinneensä tilanteesta, mutta Wojtek sai juuri lopussa käännettyä Akua sen verran kyljelleen, että sai pisteet. Wojtek taktikoi loppumatsin hyvin ja Akun olisi pitänyt aloittaa rumba paljon aikaisemmin. Lopun rynnistys päättyi siihen, että kello osoitti 00.00 ja Wojtekilla se piste taulussa. Neljä minuuttia kuluu yllättävän nopeasti. Aku pronssimatsiin ja siellä tuli taas tuttua Akua ja ehkä yksi näyttävimmistä sodeista pudotti Luoman tatamiin ennen täyttä aikaa. Pronssia Akulle.

Martti Puumalainen otteli pitkästä aikaa kotimaan tatamilla ja vei sarjan + 100 kg suvereenisti. Martti tuli Pajulahden leiriltä ottamaan erää ja nyt oli hyvä treenikisa tarjolla. Marde hoiti kaikki kolme matsiaan ipponilla ja nappasi kultaa. Matkalla kaatui Suomen Lambacka, Ruotsin Karagiannis sekä Ranskan Repiquet.

Sunnuntain viimeinen vaan ei vähäisin soturi oli Khirchla Khirchilashvili,  joka matsai nyt U21 ja -81 kg:ssa. Sarjassa oli 7 kisaajaa ja myös Hirchla pääsi ekan kierroksen vapaalla. Vastaan tuli Ruotsin Pelle. Siis Pelle Mattsson, joka ei matolla pelleillyt vaan voitti Hirchlan ipponilla ja lopulta koko sarjan. Hirchla pronssimatsiin ja siellä taas “Kirkamaiseen” tyyliin venyi voittoon Viron Ristimäestä, ottaen neljännen pronssin seuraan.