Judo

Nuoret meido-kanilaiset vedossa Riian EJU Cupissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Nuoret meido-kanilaiset vedossa Riian EJU Cupissa

Nuoret meido-kanilaiset vedossa Riian EJU Cupissa

Latvian Riiassa oteltiin kadettien eli U18 ikäluokan Eurooppa Cup. Meido-kanilaiset vastasivat Suomen joukkueen parhaista sijoituksista. Jenna Kuosmanen (-63 kg) vastasi parhaasta suorituksesta ottamalla ainoana suomalaisena mitalin. Jenna pääsi suoraan toiselle kierrokselle, ja vastaan tuli Portugalin Bernardo. Tämän ottelun Jenna lopetti juji-gatame käsilukkoon.

Poolin voitosta eli semifinaaliin pääsystä käytiin kovaa vääntöä. Vastassa oli Puolan Ptasinska. Matsi eteni jatkoajalle eli golden scoreen, ja vasta kun tytöt olivat vääntäneet voitosta yhteensä 8 minuuttia, onnistui puolalainen tekemään waza-arin ja eteni semifinaaleihin, kun Jenna siirtyi keräilyihin. Keräilyt käytiin Jennan osalta pohjoismaisissa merkeissä. Ensin kaatui Ruotsin Johansson waza-arilla. Seuraavaksi Tanskan Ehmesen sai tunnustaa Jennan paremmakseen jatkoajan jälkeen. Tanskalaisella oli jo kaksi varoitusta, ja Jenna teki vielä waza-arin, jolla matsi ratkesi ja Jenna pääsi pronssimatsiin. Pronssimatsissa vastassa oli kotiyleisön kannustama Latvian Ponomarjova. Tämän Jenna voitti waza-arilla, ja näin upeasti pronssia Jennalle. Onnittelut Jenna!

Lauantaina toiseksi parhaasta suomalaisesta suorituksesta vastasi Samir Balaev (-55 kg). Hänkin sai ensimmäisen kierroksen vapaaksi. Ensimmäisessä matsissa Samir kukisti Norjan Slaibin kahdella waza-arilla. Toisessa matsissa vastaan tuli kadettien tämän vuoden maailmanmestari Azerbaizanin Mamishov. Samir ei kumarrellut titteleitä, vaan otti waza-arin voiton ja eteni semifinaaleihin. Mamishov otti vauhtia keräilyistä ja eteni lopulta pronssille. Semifinaalissa oli vastassa Viron Schekotin, jolle Samir koki waza-arin tappion ja tipahti pronssimatsiin. Pronssimatsissa vastassa oli Ukrainan Basov. Pronssista käytiin tiukkaa taistoa. Molemmilla oli waza-arit taulussa ja kaksi varoitusta, kunnes kolmas varoitus osui Samirille, jolloin pronssi meni Basoville. Samir sijoittui viidenneksi. Viron Schekotin “shekoitti” kaikkien vastustajien pasmat ja voitti sarjan.

Hienot suoritukset meido-kanilaisilta!

Seuraavaksi jännätään Mardenin matseja Abu Dhabin Grand Slamissä, mutta tämä on vasta kenraaliharjoitus ennen parin viikon päästä pidettäviä EM-kisoja Ranskassa.

Photo: Roberst Voslans, Jennan palkintokuva

Teksti: Esa Korkia-aho