Judo

Nummelasta tulos, Aku ekasta ulos

Etusivu / Judo / Uutiset / Nummelasta tulos, Aku ekasta ulos

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna tatameilla taas tapahtui. Aku Laakkonen otteli Luxembourgin Eurooppa openissa ja vähemmän kisanneet Nummelan Startti cupissa ja Hiiden shiaissa.

Eurooppa openista ei tällä kertaa kotiin tuomisia ollut. Kisaan oli tullut ennätysmäärä kisailijoita vaikka ennakkoon ilmoittautuneista jokunen poisjäänti olikin. 354 judokaa 47 maasta. Ranska dominoi kisaa joka alueella. Pelkkä joukkueen koko oli isompi kuin meillä jonkun kotimaan kisan osallistujamäärä. Huimat 108 kisaajaa. Kolmen suurimman osanottaja maan (Ranska, Saksa, Iso-Britannia) kisaajia oli yhteensä 172!!! Ranska oli tyly myös mitalitilaston suhteen jättäen vain 4 kultamitalia muille. Ranskan saldo oli 10 kultaa, 9 hopeaa ja 10 pronssia. Päälle vielä 19 pistesijaa. Saksa oli mitalitiaston kakkonen.

Akua vastaan asettui Saksan Niklas Bloechl. Ottelu ei tarjonnut päätä huimaavia judollisia suorituksia, sillä kumpikaan ei saanut toisesta mitään aikaan. Taas vaikka kuinka on Aku lasit päässä kun näitä katsoo niin shidot eli varoitukset eivät menneet edes uusinta katselun jälkeen tasan. Saksalaisella oli 1 kunnon yritys ja yksi sellainen puolittainen.Akulla omien laskujen mukaan 4 yritystä. Kaveri käveli myös kaksi kertaa ulos molemmilla jaloilla, ei varoituksia. Akun ensimmäinen varoitus tuli saman puolen otteesta, mikä toisella katselukerralla olikin oikein. Seuraava tuli taas kerran siitä, kun kaveri vaan painaa niskaotteella tekemättä mitään ja Akulle toinen varoitus (lyhyitä ihmisiä sorsitaan he he). 56 sekuntia ennen loppua huomasi naistuomari vihdoin sen saksalaisenkin passivisuuden ja antoi sitten molemmille passivisuudesta varoituksen. Akulle siis kolmas varoitus ja ulosajo. Toki tällaiset matsit pitää pystyä jatkossa hoitamaan, mutta vähän jäi taas hampaankoloon. Pitänee ostaa hammaslankaa kun sinne hampaankoloon on jäänyt asioita ennenkin. Saksalainen eteni lopulta pronssimatsiin, jonka hävisi ja sijoitus viides. Sarjassa -81 kg oli 43 kilpailijaa. Seuraava kisa Akulla on Estonian open ja siellä uudet kujeet.

Nummelasta tuli sitten viikonlopun tulos. Startti cupiin lähti jälleen iso joukko rohkeita pikku judokoita (Mä oon kyllä niin ylpeä noista). Kisaan lähti 22 judokan alkua ja tulostakin tuli. Meido-Kan kolmas mitalitilastossa ottaen kaikkia värejä 4 kappaletta. Hiiden shiaissa oli kaksi kisaajaa ja sieltä vielä 2 hopeaa kaiken muun päälle.

Startti cup mitalistit:

Kultaa: Aino Eerikääinen, Max Friman, Lilja Harju, Nima Mohammadi

Hopeaa: Rafael Björs, Elias Länsman, Lauri Mäkelä, Juho Nyman

Pronssia: Ukko Ahonen, Verner Innanen, Silvia Lautso, Matti Ruotsalainen

Hiiden shiai mitalistit:

Juha Kattelus hopeaa (HUOM avoimesta sarjasta)

Vanshika Sharma hopeaa Tytöt 18 v -63 kg

Onnittelut mitalisteille ja kaikille rohkeille osallistujille ja Aku pää pystyyn, näitä kisoja vaan joskus tulee. Tallinnassa sitten rytisee??