Judo

MM-kisoissa ei tanssittu Cha-cha-chaata

Etusivu / Judo / Uutiset / MM-kisoissa ei tanssittu Cha-cha-chaata

MM-kisoissa ei tanssittu Cha-cha-chaata

MM-kisojen päätöspäivänä Meido-Kanin Martti “Marde” Puumalainen asteli kolmatta kertaa MM-tatamille. + 100 kg sarja oli täynnä nimimiehiä höystettynä vielä Teddy Rinerillä, joka on ollut hieman sivussa kisoista ja ei näin ollen ollut edes sijoitettuna.

Martin kisat menivät sanalla ja rehellisesti sanoen penkin alle. Helppoja matseja ei näissä kisoissa voi edes odottaa, mutta arpa toi vastaan kuitenkin voitettavissa olevan Azerbaidzanin Kokaurin (WRL 10.). Marde on voittanut tämän arvokisamitalistin aiemmin, mutta uudet kisat ja uudet kujeet. Menneet on menneitä.

Ottelusta ei hirveän paljon jäänyt kerrottavaa, kun kunnon yrityksiä tai suorituksia ei tullut oikeastaan kummaltakaan. Martti keräsi kyllä taulun täyteen merkintöjä, mutta ikävä kyllä ne tulivat varoituksista ja feikkiyrityksistä. Ote irtosi tai muuten vaan polvilleen putoamisia ja niistä tietty rangaistaan. Kolmella shidolla katsomoon ja kisat oli taputeltu. Kokauri otti seuraavassa matsissa pataan Tasoevilta, joka eteni finaaliin. Finaaliin eteni myös kisojen “musta hevonen” eli Teddy Riner joka otti jälleen maailmanmestaruuden. Hopeaa siis Tasoev ja pronssia Yusupoville ja Silvalle. Mainittakoon, että Martti on voittanut myös molemmat pronssimitalistit.

Kinkerit ovat kovat, mutta Martin ottelu lukeutuu ehkä hänen tilastoissa sinne häntäpäähän. Martti oli itse erittäin pettynyt tulokseen, joten tässä on turha lyödä lyötyä miestä vaan lähteä parantamaan ja pitää edelleen tavoitteet ja työmoraali korkealla. Euroviisu Käärijän sanoin: “Elämä jatkuu”.

Esa Korkia-aho