Judo

MM-kisat alkoivat Unkarin Budapestissä. Marde matsaa lauantaina 12.6.

Etusivu / Judo / Uutiset / MM-kisat alkoivat Unkarin Budapestissä. Marde matsaa lauantaina 12.6.

Judon Maailmanmestaruuskisat otellaan 7.-13.6. Unkarin pääkaupungissa Budapestissa. Meido-Kanin Martti “Marde” Puumalainen valittiin Suomen edustajaksi sarjaan + 100 kg. Allekirjoittanut ehti vielä piinata Mardea muutamalla kysymyksellä ennen kisoihin lähtöä.

Ensimmäiset aikuisten MM-kisat edessä, niin oli pakko kysyä onko perhosia vatsassa vai kurniiko siellä pelkästään voitonnälkä? Vastaus tuli kuin tykin suusta, että “Voitonnälkä tietenkin, mutta ainahan isommat kisat jännittää ja se kuuluu vain asiaan” Marde toteaa.

Kyselin myös, onko valmistautuminen sujunut suunnitellusti? Kaikki on sujunut Marden sanojen mukaan kuten on pitänytkin ja sen myötä myös fiilis on korkealla ja olo luottavainen. “ Kovaa on vedetty ja hyvää leiritystä  saatu. Viimeisinä viikkoina hieman kevennetty ja kunto nousee kohisten” 

Mardella on jo kokemusta kovien nimien leipomisesta eli se ei olisi yllätys sinänsä jos kovia kaatuu Marden käsissä, mutta pakko silti kysyä ketkä on hankalimpia vastustajia kisoissa. “Pahoja on varmasti monia, mutta ennakkoon sanoisin Venäjän Bashaev, Ukrainan Khammo ja molemmat brassit” Marde kertoilee. No toinen brasseista otti jo kerran kuokkaan Mardelta, niin jos Silvalta kysytään sama kysymys olisi hänen listallaan varmaan Marde.

Tavoitteesta kisoissa kysyttäessä Marde vastaa “ Kahdeksan joukkoon ja otella tähän asti parhaimmat ottelut urallani”

Kisoihin Marde lähtee keskiviikkona 9.6. ja matsit ona lauantaina 12.6. 

Loppuun Marde vielä lisää, että aikoo ottaa nyt vaan mahdollisimman rennosti ennen H-hetkeä ja jatkaa vielä “Oon tehnyt asiat niin hyvin kuin mahdollista niin tatamilla kuin sen ulkopuolella, joten voin rohkeasti mennä tekemään omaa judoani ja se mihin se riittää on sitten varmasti oma parhaani”

Tämän hetken tietojen mukaan Marden matsit on lauantaina matolla 2 ja 17. ottelu siellä. Avausvastustajaa ei Marde halua perinteisesti tietää vasta kuin lähempänä koitosta, joten siitä ei tässä sanaakaan. Uteliaat voivat katsoa IJF:n sivuilta arvontojen tulosta.

Ei muuta kuin mahtavat tsempit ja onnen potku persuksille ja kiitos että löysit aikaa vastailemaan kysymyksiin.

 

Esa Korkia-aho