Judo

No News from Dushanbe

Etusivu / Judo / Uutiset / No News from Dushanbe

No News from Dushanbe

Tadžikistanissa järjestetystä Dushanbe Grand Slam  -turnauksesta ei tällä kertaa saatu paljoa uutisoitavaa. Martti Puumalainen lähti hakemaan lisäpisteitä olympialaisiin parantaakseen sijoitustaan rankingissa Pariisin kisojen alla. Samalla tavoitteena oli saavuttaa ensimmäinen Grand Slam -mitali, joka edelleen välttelee Marttia kuin kissa kuumaa puuroa.

Martti sai ensimmäisen kierroksen lepovuoron, ja seuraavaksi vastaan asettui nuori Batchaev (AIN), joka voitti syksyllä Malagan EJU-cupin.

Ottelu alkoi molemmilta osapuolilta varovaisesti. Martinin huono yritys tulkittiin valehyökkäykseksi, ja hänelle annettiin shido. Hetkeä myöhemmin molemmille annettiin shidot passiivisuudesta, jolloin Martilla ei ollut enää varaa varoitukseen. Batchaev jatkoi passiivisena ja sai myös varoituksen, joten tilanne oli varoitusten osalta tasan. Kotikatsomoissa pettymys valtasi mielialan, kun Batchaev aloitti o-soto-gari-tekniikan ja Martti ei pystynyt vastaamaan riittävän vahvasti, jolloin Batchaev viimeisteli heiton loppuun saakka ja voitti ipponilla.

Näin Martti putosi kilpailusta, ja raportti jäi lyhyeksi. Emme kuitenkaan vaivu murheeseen, sillä viikon päästä on uusi mahdollisuus Kazakstanin Astanassa järjestettävässä Grand Slamissa. Saadaanko sieltä jo mitali?

Esa Korkia-aho