Judo

Martti Puumalainen jälleen seitsemäntenä Astanan Grand Slamissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Martti Puumalainen jälleen seitsemäntenä Astanan Grand Slamissa

Marde jälleen seitsemäs

Kazakstanin Astanassa pidetystä Grand Slam -turnauksesta ei vieläkään tullut mitalia Martti “Marde” Puumalaiselle. Vitos- ja seiskasijat alkavat olla turhankin tuttuja.

Astanassa oli ottelemassa kaksi Meido-Kanilaista.

Faye Njie sai heti kättelyssä vastaansa Venäjän, mutta ilman maatunnusta otelleen Makhmadbekovin. Tiedossa oli, että kaveri on kova matossa, ja niin oli tälläkin kertaa. Faye jäi alussa jo pahan näköiseen sidontaan, mutta rimpuili siitä vielä pois. Lopulta vastustajan seuraava yritys oli pitävämpi, ja ippon oli tosiasia. Makhmadbekov oli lopulta pronssilla.

Martti Puumalainen pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla, ja sitten vastaan asettui Kiinan jättiläinen, 180 kg painava Yuan. Tätä kiinalaista ei siirrettäisi millään syömäpuikoilla, ja taktiikkana oli pitää etäisyys ja otteiden kautta saada kaveri liikkeelle ja omia yrityksiä paikan tullen. Marden ensimmäinen yritys epäonnistui ja ote kirposi irti, joten Mardelle shido valehyökkäyksestä. Marde pisti tempoa lisää, ja kiinalainen saikin kaksi passiivisuusvaroitusta peräjälkeen. Lopulta Marde huijasi jätin rajalle ja kävelytti kaverin rajan yli; kolmas shido Yuanille ja Marde jatkoon.

Neljännesvälierässä vastaan tuli sitten Marden kokoinen Hollannin Spijkers. Alkuun jälleen shido Mardelle feikkiyrityksestä. Hetkeä myöhemmin molemmille shidot passiivisuudesta. Nyt ei ollut varaa enää yhteenkään lappuun. Ajassa 3.47 Marde lähti tekemään heittoyritystä, jonka Spijkers pääsi kääntämään vastaan, ja ippon. Marde keräilemään pronssimatsiin pääsystä.

Keräilyssä vastaan tuli hieman tuntemattomampi suuruus myöskin Venäjältä eli maatunnukseton ottelija Katamardov. Ottelu lähti hyvin käyntiin Marden kannalta, vaikka saikin ensimmäisen varoituksen otevirheestä. Marde pitikin hyvää tempoa päällä ja paikkoja oli vaikka muille jakaa, mutta loppuun asti ja pisteisiin vieviä yrityksiä ei tullut. Katamardov saikin passiivisuusvaroituksen. Marde sai kyseenalaisen passiivisuushidon, vaikka oli tehnyt töitä. Marden tempo kuitenkin katkesi kesken kaiken, ja matsissa oli kuin kaksi eri Marttia. Marde sai lopulta kolmannen varoituksen feikkiyrityksestä, ja näin venäläinen eteni pronssiotteluun ja Marde siis jälleen seitsemäs.

Menestystä Suomen judolle

Suomen judolle tuli kuitenkin positiivinen tulos, kun Luukas Saha taisteli ensimmäisen Grand Slam -mitalin Suomen miehissä. Ehkä “huono” kenraali ennustaa hyvää pääesitystä, kun viikon päästä otellaan MM-mitaleista Abu Dhabissa.

Esa Korkia-aho

 

Martti Puumalainen Esa Korkia-aho Astana Grand Slam 2024
Martti Puumalainen Esa Korkia-aho Astana Grand Slam 2024Marde jälleen seitse