Judo

Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula taisteli seitsemänneksi  U21 MM-kisoissa Portugalissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula taisteli seitsemänneksi  U21 MM-kisoissa Portugalissa

Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula taisteli seitsemänneksi  U21 MM-kisoissa Portugalissa

Junioreiden U21 MM-kisat käytiin Portugalissa. Meido-Kanin nuori lahjakkuus, Louna-Lumia Seikkula, näytti todellista judotaitoaan ja sijoittui komeasti seitsemänneksi.

Avauskierroksella Seikkula kohtasi Turkmenistanin Narymanovan. Ottelu oli selvästi Louna-Lumian komennossa. Hän nappasi waza-arin tehokkaalla seoi-nagella ja jatkoi sen jälkeen taitavaa kamppailua matossa. Louna-Lumia pyrki päättämään ottelun juji-gatamella, mutta Narymanova vältti tiukan paikan. Aktiivisuudestaan tunnettu Louna-Lumia pakotti vastustajalleen vielä kaksi varoitusta passiivisuudesta ja Louna-Lumia jatkoi seuraavalle kierrokselle. 

Seuraavana vastassa oli Kazakstanin Yergaliyeva, jonka kanssa käytiin erittäin jännittävä ottelu. Louna-Lumia kohtasi haasteita ottelussa Kazakstanin Yergaliyevaa vastaan, joka oli kaiken lisäksi vaikeasti heitettävä. Hän sai ensin varoituksen, shidon, epäonnistuneesta yrityksestään ja myöhemmin toisen shidon passiivisuudestaan. Olipa Louna-Lumia hetkellisesti jopa Kazakin selässä, mutta hän reagoi nopeasti ja onnistui taitavasti palautumaan tilanteesta takaisin jaloilleen. Dramaattisesti, vain kaksi sekuntia  ennen otteluajan loppua, Louna-Lumia heitti vastustajansa waza-arin arvoisesti seoi-nagella ja pääsi etenemään kohti poolin finaalia.

Ottelussa vastaan astui Ranskan Auchecorne, sarjan ykkössijoitettu ja EM-kakkonen. Vaikka ranskalainen oli fyysisesti Louna-Lumiaa dominoivampi, ei Louna-Lumia antanut yhtään periksi. Päinvastoin, aktiivisella ja ennakkoluulottomalla otteellaan hän sai ranskalaisen hetkittäin pinteeseen. Auchecorne onnistui kuitenkin keräämään itsensä ja saavutti waza-arin harailla. Vaikka ensisilmäyksellä näytti siltä, että Louna kaatui mahalleen, videotarkistus vahvisti waza-arin ranskalaiselle. Myöhemmin ottelussa Auchecorne teki toisen waza-arin arvoisen suorituksen samalla tekniikalla, mikä vei Seikkulan keräilyihin. Kuitenkin, huolimatta lopputuloksesta, Louna-Lumia ansaitsi mitä suurimmat kiitokset taistelustaan ja sisukkuudestaan.

Keräilyissä vastaan asettui Kroatian Simic. Alusta asti oli selvää, että luvassa olisi tiukka ottelu. Simic sai varoituksen passiivisuudesta, mutta onnistui heittämään Louna-Lumiaa harai-goshilla saaden waza-arin. Seikkula ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tasoitti tilanteen hienolla O-uchi-garilla. Kun ottelu eteni Golden scoreen, Simic sai toisen varoituksen passiivisuudestaan. Ottelu ratkesi kuitenkin Simicin suorittamaan uchi-mataan.

Louna-Lumian lopullinen sijoitus oli seitsemäs, mikä on kunnioitettava suoritus junioreiden MM-tasolla. Allekirjoittanut on vaikuttunut Seikkulan taistelutahdosta ja peräänantamattomuudesta.

Esa Korkia-aho