Judo

Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula ja Faye Njie voittoihin kansainvälisillä tatameilla

Etusivu / Judo / Uutiset / Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula ja Faye Njie voittoihin kansainvälisillä tatameilla

Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula ja Faye Njie voittoihin kansainvälisillä tatameilla

Meido-Kanin tuore vahvistus, Louna-Lumia Seikkula, teki vahvan esiintymisen U21 EM-kisoissa Hollannin Haagissa. Ensimmäisessä ottelussaan hän kohtasi Kosovon Gjakovan, jonka pituus ja ulottuvuus olivat haastavia Louna-Lumialle. Siitä huolimatta, Louna-Lumia pystyi hyödyntämään nopeuttaan ja tekniikkaansa. Sode-tsurikomi-goshi toi ensimmäisen waza-arin ja pian perään seoi-nage toisti saman tempun, mikä varmisti hänen etenemisensä kisoissa. Seuraavassa ottelussa vastassa oli Unkarin Kriza. Tämä ottelu oli erityisen vaativa, sillä unkarilainen otti kovaa otetta heti alusta alkaen ja sai Seikkulan puolustuskannalle. Passiivisuudesta johtuva shido ja Krizan saavuttama waza-ari sekä kaksi lisäshidoa päättivät Louna-Lumian etenemisen tässä turnauksessa.

Faye Njie sen sijaan aloitti räväkästi Afrikan mestaruuskisoissa Marokon Casablancassa. Ensimmäinen ottelu Madagascarin Ravelojaonea vastaan päättyi Faye voittoon. Tarkka ja pitävä yoko-shiho-gatame tuotti ipponin ja pääsyn seuraavalle kierrokselle. Toisessa matsissa, joka johti mahdolliseen semifinaalipaikkaan, vastassa oli Angolan Conteiro.  Alkuun Fayelle shido passiivisuudesta ja Angolan kaveri sai kuoletettua Fayen yritykset hyvin ja toinen shido Fayelle mattoon vedosta eli feikki yrityksestä. Conteiro pääsi yllättämään Fayen hänen omalla lempiteknikallansa eli tomoe-nagella saaden waza-arin. Angolan kaverille vielä yksi varoitus, mutta hän pystyi pitämään johtonsa loppuun asti. Faye siis keräilyihin jossa Faye otti jopa leikitellen voiton Tansanian Mlugusta. Pronssiottelussa Faye pääsi näyttämään taitonsa Djiboutin Housseinia vastaan. Tomoe-nage toi hänelle jälleen waza-arin ja varmisti pronssimitalin.

Kiitos ja suuret onnittelut molemmille urheilijoille heidän upeista suorituksistaan ja  edustuksestaan kovassa kansainvälisessä kisaympäristössä! Esa Korkia-aho, Meido-Kan.