Meido-Kanilaiset liekeissä nuorten SM-kisoissa!

Etusivu / Judo / Uutiset / Meido-Kanilaiset liekeissä nuorten SM-kisoissa!

Koko jengi koossa mitskuilla koristettuna

Joukkue valmiina kaatamaan Tiksi

Nuorten SM-kisat pidettiin 9.-10.2. Iisalmessa. Lauantaina oteltiin yksilökisa ja sunnuntaina joukkuekisa. Meido-Kanin judokat ottelivat upeasti molempina päivinä. Henkilökohtaisista sarjoista saldona oli 8 mitalia. 3 kultaa, 1 hopea ja 4 pronssia. Kirsikkana kakun päälle joukkue taisteli vielä joukkue hopeaa.

Alle 18-vuotiaissa Balakthanovan siskokset ottivat molemmat mitalin. Enisa Balakthanova otti hopeaa ja Heda Balakthanova pronssia tyttöjen -57 kg:ssa, jossa oli 5 osallistujaa.

Tytöt jatkoivat hyviä otteita myös U21 ikäluokassa. Heda Balakthanova räjäytti pankin ja voitti Suomenmestaruuden -57 kg:ssa. Finaalissa kaatui ykkösmaajoukkueen Kujansuu selvästi!!! Enisa täydensi tilanteen ottamalla vielä pronssia. Tässä sarjassa oli 7 kilpailijaa.

Jatketaan tytöillä ja sarjalla -63 kg. Siinä Saara Neuvonen otti ensimmäisen? SM-mitalinsa eli pronssia.

Kuningattaria siis saatiin ja myös kunkkuja tuli miesten puolella. Khirchla Khirchilashvili nappasi mestaruuden -66 kg:ssa. Loistavat matsit ja finaali selkeästi kotiin. Sarjassa oli 10 kilpailijaa.

Eetu Heinonen otteli todella suveriinisti sarjassa -73 kg. Poolissa kaatui jatkoajan jälkeen Kajaanin kova Roope Korhonen ja Eetu voitti poolinsa. Semari meni taas helpommin ja finaalissa Eetu pudotti “apinan selästään” hienolla käsivarsiheitolla. Apinalla en tarkoita kovaa ja symppistä Valtteri Olinia joka finaalissa oli vastassa, vaan sitä että keskinäiset ottelut ovat oleet tiukkoja , mutta Olin on vienyt voitttoja viime aikoina ja nyt “lukko” aukesi.

Artjom Mantulin otteli ensimmäiset vanhemman ikäluokan SM-kisat sarjassa -81 kg. Voittaja Oskari Mäkinen (U18 EM 2) oli vielä liian kova semifinaalissa, mutta pronssia upeasti ja SM-mitali putki jatkuu.

Robin Pajunen jäi nyt pooliin loukkaantumisen takia ja olisi ollut matkalla mitalimatseihin -66 kg:ssa.

Joukkuekisa oli myös mahtavaa tykitystä, vaikka annoimmekin vastustajille eteen, kun meillä ei ollut -60 kg:ssa kilpailijaa ja näin ollen ilmainen piste vastustajille. Muut hoitivatkin sitten pestinsä upeasti. Meidän poolissa tulivat vastaan Tikkurila ja Chikara. Poolin voittajat finaaliin ja kakkoset pronssimatsiin oli pelin henki.

Ensin kaadettiin Tikkurila selvin luvuin 5-1 ja tuo piste meni Tiksille kumartamalla -60 kg.

Chikara ja Meido-Kan taistelivat siis poolin voitosta. Matsi oli todella tiukka ja ottelu päättyi 3-3 ja suoritspisteetkin tasan. Jouduttiin arpomaan sarja missä käydään uusintaottelu. Sarjaksi valikoitui -81 kg ja Eetu Heinonen hoiteli Goden scoren selvästi. Meido-Kan finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli Nummelan judo. Finaalikin oli tiukka ja sama lopputulos 3-3 ja taas arvottiin Golden score sarja. Tästä meille tuli tappio, kun Heda hävisi niukasti. Netistä ja Meido-Kan lasit päässä en olisi antanut pisteitä vielä, mutta upeasti hopeaa. Joukkueessa ottelivat Enisa ja Heda Balakthanova, Khirchla Khirchilashvili, Eetu Heinonen ja Artjom Mantulin varalla Saara Neuvonen.

Lisäksi Eetu Heinonen valittiin kisojen parhaaksi judokaksi miehissä ja Heda Balakthanova parhaaksi naisissa!!!

Valmentajina matkassa oli Tapani Piri ja Pentti Niska sekä Pirjetta Sinkkonen joka pitää huolta siitä, että ääni ja kannustukset kuuluu ottelijoille sekä kotiyleisölle Helsinkiin.