Judo

Meido-Kan paras suomalaisseura Baltic Sea Championship kisassa!

Etusivu / Judo / Uutiset / Meido-Kan paras suomalaisseura Baltic Sea Championship kisassa!

Perinteinen Baltic Sea Championship oteltiin 7.3. Orimattilassa. Kisat olivat jälleen kerran hienot kuten aina ennenkin. Ehdottomasti paras Suomessa järjestettävä kisa. Aikataulut hieman venähtivät, mutta jo muutama golden score yhdellä matolla riittää siihen , että aikataulu siirtyy jo puolella tunnilla. Kansainvälistä meininkiä joka tapauksessa. Ottelijoita oli noin 370. Seurajoukkueita 7 maasta, joista mainittava ranskalaisen seuran osanotto 83 kilpailijaa!!! Tähän matemaattiseen tilastoon ei ole vaikea arvata mikä seura oli kisojen paras mitalitaulukossa. Hyvänä kolmosena tuli pienen Suomen ja Stadin Meido-Kan. Meido-Kan oli myös paras suomalaisseura. Kymmenen ottelijaamme olivat tsemppiä täynnä ja tuomisina oli 2 kultaa, 1 hopea ja 4 pronssia ja 2 viidettä sijaa.

View this post on Instagram

Jenna Kuosmanen pronssille! Mitaliottelussa kaatui ranskalainen. #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Alle 18vuotiaat aloittivat jo heti aamusta urakan. Jenna Kuosmanen jatkoi hyviä otteitansa sarjassa -48 kg. Ensin kaatui venäläinen 10-0 ja Jenna oli semarissa. Vastaan tuli Viron tyttö, joka lopulta voitti sarjan. Matsi oli kovaa taistelua ja virolainen oli jo yhden varoituksen päässä ulosajosta, mutta hankittu waza-ari pelasti ja Jenna pronssiotteluun. Vastaan tuli mahtimaan Ranskan tyttö, joka ei yksinkertaisesti pysynyt Jennan pyörityksessä mukana ja hankki itselleen varoitustilin täyteen ja Jennalle hienosti pronssia.
Vanshika Sharman kohtaloksi koitui tällä kertaa kaksi ranskalaista tyttöä, mutta tulipahan taas kokemusta ja ensi kerralla Vanshika voi näyttää heille mitä tarkoittaa ranskalainen visiitti.
Alle 21 vuotiaat starttasivat jo aikataulusta myöhässä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Alle 57 kg:ssa Enisa Balakthanova tarjosi ranskan pullaa ranskalaiselle tytölle ottaen ippon voiton .Semarissa vastaan tuli Pihla Salonen, jonka Enisa voitti SM-kisoissa. Enisa heitti Pihlaa ja vähintään waza-ari olisi pitänyt tulla, vaan ei tullut. Hetkeä myöhemmin Pihlan nopea juji-gatame päätti ottelun ja sen verran kipeää teki, että kylmää ja teippiä tarjottiin isovelin toimesta ottelun jälkeen. Pronssimatsissa vastaan tuli jälleen ranskalainen, mutta paras terä oli mennyt Enisalta ja käsi ei varmastikaan mahdollistanut parasta suoritusta. Tappio ja siis viides sija.

View this post on Instagram

Ronjalle pronssia! Onnea Ronja!! #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Ronja Miekkalehto taisteli hienosti -63 kg:ssa. Ensin sai ruotsalainen kyytiä ja perään kaatui Suomen Salmela kahdella waza-arilla. Semarissa vastaan tuli Suomen Keitaanniemi. Tiukkaa vääntöä oli puolin ja tosin ja matsi eteni golden scoreen. Ajassa 6.49 molemmat tekivät yrityksen ja tuli sellainen kuperkeikka, ettei äkkiseltään osaa sanoa kuka heitti kenet. Pisteet kuitenkin vastustajalle ja Ronja pronssimatsiin. Ronja kokosi itsensä hienosti siihen ja venäläinen tyttö oli alusta asti pulassa Ronjan kanssa. Ronja hoiti homman juuri ja juuri otteluajan puitteissa ottamalla waza-arin aika tarkkaan 4 minuutin kohdalla ja pronssi oli Ronjan.

View this post on Instagram

Hirchla aloitti ottelut voitolla ruotsalaisesta! #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

U21 miesten puolella meiltä oli tulessa ainoastaan Khirchla Khirchilashvili. Ekaan matsiin vastaan tuli Ruotsin Pasha Pashaev. Vaikkei Pääsiäinen ihan vielä olekaan, tarjoili “Kirka” pahanmakuista pashaa svedulle voittamalla matsin ipponilla. Seuraavaksi vastaan tuli Israelin kaveri, jonka jalkapyyhkäisyt oli kuin viikatteet. Kova tsemppi kummnkin Khirclalta vaikka tappio tulikin. Kaveri eteni finaaliin ja Khirchla keräilyihin. Ensin kaatui Svedu waza-arilla ja sitten Suomen Rönty ipponilla ja Khircla pronssimatsiin. Vastaan tuli Venäjän Zhaparov. Aivan hirvittävää vääntöä molemmilta , mutta ei pisteitä. Matsi eteni jatkoajalle ja sama show jatkui ja jatkui. Vasta ajassa 10.21 venäläinen sai waza-arin ja näin Khirshla siis viides, mutta ilmaiseksi ei antanut mitään.
Aikuisten matsit alkoivatkin sitten, kun aurinko oli matkalla nukkumaan. Aikuisten sarjoissa meiltä oli 5 matsaajaa ja kaikki olivat myös mitaleilla. Kiirettä piti myös coachilla kun sai hypätä boxista boxiin, kun ottelijat olivat kolmella eri matolla.

View this post on Instagram

Eetu aloitti ippon voitolla ruotsalaisesta miesten sarjat. #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Eetu Heinonen piti perinteistänsä kiinni. Hymy huulessa, mutta huulet veressä. Eetu sai sarjassa -73 kg vastaansa saman Pashan kuin Khirchla aiemmin. Eetu tarjosi samaa pääsiäisherkkua kaverille uudestaan eli ippon voitto. Toinen matsi olikin sitten etukäteen mielenkiintoinen. Vastaan tuli -73 sarjaan siirtynyt Turpal Doukajev. Turpal voitti jo U21 luokan ja on tunnetusti sähäkkä ja taitava kaveri. Eetu piti kuitenkin ohjat käsissä ja nappasi waza-arin johdon. Turpalin takaa-ajo alkoi ja hieman ennen loppua Eetu niittasi hienon seoi-nagen ja ippon. Semarissa vastaan tuli tuttu kilpakumppani eli Valtteri Olin. Välihuomautuksena sen verran, että tämä puoli kaaviosta oli ehkä kovempi kuin toinen puoli, mutta joskus näin käy. Matsi oli tiukka ja Olin teki käsikiepin ja Eetu pyörähti liikkeen takia päänsä kautta mahalleen. Kyseessä ei ollut päällä blokkaus, mikä on säännöissä kielletty. Eetu sai hansoku-maken ja molemmat ottelijat olivat hieman hölmistyneen näköisiä kätellessään. Eetu siis pronssimatsiin ja vastaan tuli Norjan Stokke. Eetu hoiti Norskin tyylikkäästi ipponilla ja otti pronssimitalin.

View this post on Instagram

Aku aloitti voitolla miesten alle 90kg sarjassa! #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Alle 90 kg:ssa meiltä oli kaksi matsaajaa, kun Aku Laakkonen ei viitsinyt laihduttaa omaan sarjaansa -81 kg:hen.

View this post on Instagram

Petteri Sulander pronssia jatkoaikavoitolla venäläisestä! #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Toinen ottelijamme oli Petteri Sulander, joka iloksemme palasi kisoihin loukkaantumiskierteen jälkeen. Aku vei ensin Venäjän Luganovia ipponilla. Semarissa vastaan tuli Lapin mies “Laku” Lambacka, joka taisteli ihan hyvin, mutta Aku ei antanut paljoa mahdollisuutta Lamballe,ehkä muutaman kerran otteen liian helposti. Aku hoiti tiensä finaaliin varmasti. Petsku puolestaan hoiti otteet loistavasti matseissaan. Näitä asioita on ollut aikaa miettiä loukkaantuneena ja hyvin näytti menevän. Ekassa matsissa virolainen Zubkov ei paljoa aikaan saanut ja napsi shidoja taulun täyteen. Petsku semariin ja vastaan vanha tuttu Suomen Toroi. Toroi on viettänyt muutamat vuodet Itävallassa ja palannut Suomeen. Vanha kehäkettu mies on ja ovatpa kaverukset olleet ennenkin vastakkain. Matsi eteni jatkoajalle ja molemmat jo hieman puhki. Petskulta hieman vaillinnainen yritys ja Toroi kuittasi vastaheitolla finaalipaikan. Pronssimatsiin Petsku sai saman Luganovin, jonka Aku oli voittanut. Venäläinen sai maistaa tappion karvasta kalkkia Meido-Kanilaisen toimesta toisen kerran. Petsku hallitsi otteet ja shidot paukkui venäläiselle. Petsku oli saanut parin matsin myötä jo uskoa omiin tekemisiinsä ja otti kuin ottikin suorituksella voiton ja pronssin. Finaalissa Aku sai vastaansa vastaavasti Toroin, joka jäi kyllä aika aseettomaksi Akua vastaan, joka nappasi tarvttavan waza-arin ja mestaruuden.

View this post on Instagram

Miehet +100 kg oli Meido-Kan finaali. Marde otti kultaa kuristuksella ja Erkalle tällä kertaa hopeaa. Onnea pojat!! #meidokan #judo

A post shared by Meidokan Ry (@meidokanry_judo) on

Kaksoisvoittoa uumoiltiin + 100 kg:ssa. Se tulikin, mutta hieman humoristisella tavalla. Erkka Karin ensimmäisen kierroksen vastustaja ei ilmaantunut paikalle lainkaan ja Erkka seuraavalle rundille. Vastaan tuli Turun Herea, joka joutui nöyrtymään Erkan uchi-matan edessä. Erkka finaaliin. Martti Puumalaisen vastustaja Venäjän Karpov sentään tuli matolle, mutta näytti tuomarille jotain, että väärä vastus tms. Tuomari tarkisti onko nimet oikein ja olihan ne: Karpov sitten näytti ettei ottele. Taisi säikähtää, kun näki kuka on vastassa? Marde siis myös finaaliin. Finaalissa sitten seurakaverit olivat vastakkain ja hyvää otetaistelua hetken ja Erkan seoi-nage yrityksen jälkeen Marde sai kuristustilanteen, joka oli kumminkin leuan päällä. Isot miehet kun puristaa niin se ei ole mitään hellää hoitoa ja Erkka taputti. Molemmat totesivat, että se oli leualla. Ainoa kuka ei sitä todennut oli tuomari. Anyway kaksoisvoitto sarjasta teki gutaa. Kaiken kaikkiaan hyvät matsit kaikilta. Orimattila järjesti juhlavat kisat ja aikuisten SM-kisat pidetään samassa paikassa. Uskon, että silloin on odotettavissa SM kisan arvoiset ja mukaiset kisat.

Esa Korkia-aho