Judo

Meido-Kan kisatauon jälkeen heti mitalitilaston ykkönen

Etusivu / Judo / Uutiset / Meido-Kan kisatauon jälkeen heti mitalitilaston ykkönen

Pitkän kisa ja jopa harjoittelutauon jälkeen päästiin taas kotimaassa kisatatameille. Samurai cup 2 järjestettiin 30.8. Orimattilassa. Sanomattakin oli jo selvää, että Orimattilassa kisapaikka ja järjestelyt ovat aina jopa kansainvälisen vertailun kestävää tasoa. Tämän vuoden vitsaus (jonka nimeä en tässä enää mainitse), joka on kurittanut koko maapalloa aiheutti kuitenkin erikoisjärjestelyitä verrattuna normaaliin kisaan. Kisa saatiin kuitenkin pidettyä, vaikka sarjojen koot ja osallistujamäärä olikin normaalia pienemmät..

Kisaan lähti mukaan yhtensä 115 ottelijaa. Meido-Kanista mukana oli vain osa kisaajista eli 5 kilpailijaa 8 sarjassa. Meido-Kan voitti mitalitilaston piskuisella joukkueella. 5 kultaa, 1 hopean ja 2 pronssia.

Jenna Kuosmanen otteli kahdessa ikäluokassa eli U15 ja U18 sarjassa -52 kg. Oman ikäluokan sarjassa oli 3 ottelijaa ja siitä kultaa ippon voitoin. U18 sarjassa toinen kulta tuli paras kolmesta systeemillä, kun sarjassa oli 2 kisaajaa. Kaksi matsia vain tarvittiin kun ippon voitot myös näissä molemmista matseista.

Heda Balakthanova teki samoin ja otteli kahdessa ikäluokassa eli U18 ja U21 -57 kg. Omassa ikäluokassa oli kolme ottelijaa ja niissä 2 ippon voittoa ja kultaa. U21 ikäisissä oli 4 ottelijaa ja siitä Hedalle hopeaa, kun “finaalissa” ude garami selän taakse tehtynä tuomittiin hansokumaken arvoiseksi eli sääntöjen vastaiseksi liikkeeksi.

Mia Heikkinen otteli naisten sarjassa -57 kg, jossa oli 3 kilpailijaa. Tappiot tuli mutta pronssia kumminkin.

Eetu Heinonen otteli myös kahdessa sarjassa eli miesten -81 kg ja avoimessa sarjassa. Ajatteli saavansa näin paljon matseja. Toki niitäkin tuli, mutta minuutteja ehkä sitäkin enemmän. Kultaa tuli kumminkin molemmista painoluokista. Omassa sarjassa eli -81 kg tuli kolme voittoa ja aikaa kului melkein 19 minuuttia. Oulun Paukku kaatui jo 41 sekunnissa, mutta kaksi muuta menikin sitten jatkoajalle. Oskari Mäkinen kaatui waza-arilla ja Eetu Ihanamäki ipponilla ja molemmat noin 9 minuutin kohdalla. Vahva siirtyminen tähän sarjaan vaikka hieman alipainosenakin. Avoimeen sarjaan oli lopulta ilmoittautunut 4 kisaajaa, kun ainut oikea raskaan sarjan kaveri olisi jäänyt ilman matseja. Yllätyksenä jopa allekirjoittaneelle mukaan oli lähtenyt myös Petteri Petsku Sulander, joka on kärsinyt enemmän ja vähemmän loukkantumisista ja vasta pikku hiljaa ruvennut taas matolla treenaamaan. Ensimmäinen matsi olikin seurakavereiden eli Eetun ja Petskun välinen, jonka Eetu voitti. Eetu voitti myös Olinin, jonka kanssa on oteltu kohta 1000 kertaa. Yksi tappio kirjautui, kun pieni nukahdus maksoi ja Lambacka vei voiton. Sulander otti lopulta pronssia kun pyyhkäisi sarjan painavimman eli Lambackan jalat alta ja näin ollen haastajat veivät mitalit avoimessa sarjassa.

Tämän kisan tuloksen perusteella voi sanoa, että Meido-Kan jatkoi siitä mihin ennen taukoa päädyttiin eli mitalitilaston ykkösenä. Hyvä suoritus.