Judo

Martti viides Bakun Grand Slamissa ja Turussa täysi tusina

Etusivu / Judo / Uutiset / Martti viides Bakun Grand Slamissa ja Turussa täysi tusina

Martti viides Bakun Grand Slamissa ja Turussa täysi tusina

Viikonloppu vierähti taas kansainvälisissä merkeissä Meido-Kanilaisten kohdalla. Turussa oteltiin lauantaina Finnish Judo Open ja sunnuntaina Turku Judo Open ja meiltä näissä mukana täysi tusina eli 12 kilpailijaa. Lauantain FJO:ssa ottelijoita oli 5 ja tuomisina kaksi mitalia, joista vastasivat tänään aikuiset ja nuorempi väki sai hyvää kokemusta. Alexandra Barton otteli hopeaa sarjassa -70 kg ja Antti Heinonen otti pronssia veteraanien sarjassa. Sunnuntaina nuorempi väki otti osaa 7 kilpailijan voimin Turku Judo Openiin ja kaikki saivat myös mitalin.

Kultaa: Elnaz Mohammadi, Aino Eerikäinen ja Nima Mohammadi
Hopeaa: Sandra Pruuns, Markus Pruuns, Ulriikka Mankonen ja Neo Ajo
Onnittelut kaikille!

Bakussa oteltiin taas Grand Slam. Lauantaina Faye Njie otteli sarjassa -73 kg (sarjassa 36 ottelijaa) ja vastaan asettui Belgian Umayev (WRL 48.) . Ottelussa pistetauluun ei lieemmin merkintöjä tullut. 1 shido Fayelle ja belgialaisen waza-ari ja näin Fayen matsit olivat siinä. Belgialainen otti lopulta pronssia. Sunnuntaina tatamille asteli sitten Martti Puumalainen +100 kg:n sarjassa. Martti oli 4. sijoitettu. Ensimmäisen kierroksen Marde pääsi huililla ja sitten vastaan asettui Itävallan konkari Allerstorfer. Itävallan vahva jässikkä kuitenkin hyytyi Marden käsissä sitä mukaan, kun ottelu eteni ja sai jo 2 shidoa, kunnes Marde lopetti Allerstorfin tuskan laittamalla hänet hellään sidontaan. Poolivoiton ratkaisevassa matsissa vastus koveni. Vastaan tuli Unkarin nuori hyvässä nosteessa oleva Sipocz (WRL 19.), tuore U23 Euroopan mestari. Marde jatkoi samalla kaavalla millä aloitti kisat eli piti langat käsissä ja unkarilaiselle myös 2 varoitusta, kunnes Marde päätti myös Sipoczin tuskan. Tällä kertaa tehokkaalla käsivarsi heitolla.

Semifinaalissa vastaan tuli sitten kisojen ykkössijoitettu ja maailman ranking ykkönen Tadzikistanin Rakhimov. Ottelu oli erittäin tasainen. Ensin Mardelle 2 shidoa, mutta Marde pisti lisää kierroksia ja lopulta Rakhmovin taululla loisti myös 2 varoitusta. Matsi eteni jatkoajalle, jossa Rakhimov pääsi yllättämään jalkaheitollaan ja eteni finaaliin ja aina mestariksi asti. Martin matka jatkui pronssimatsiin Uzbekistanin Bakhtiyorovia vastaan. Uzbekki sai ensin yhden shidon,
mutta yllätti Marden nopealla O-gurumalla, josta tuloksena ippon. Martti siis hienojen matsien jälkeen viides. Tulos ei tietenkään Marde miellyttänyt, mutta matseista löytyi paljon positiivista ja työ luonnollisesti jatkuu. IJF:n nettisivuilla Marden tekemiset ovat jo herättäneet kansainvälistä huomiota ja niitä voi käydä lukemassa IJF:n sivuilta. Mardella edessä nyt pikku breikki kotimaassa, kunnes matka jatkuu Japaniin treenaamaan.
Esa Korkia-aho