Judo

Martti “Marde” Puumalainen 7. Grand Slam kisassa Tashkentissa.

Etusivu / Judo / Uutiset / Martti “Marde” Puumalainen 7. Grand Slam kisassa Tashkentissa.

Martti “Marde” Puumalainen 7. Grand Slam kisassa Tashkentissa.

Martti Puumalainen otteli upeasti elämänsä ensimmäisessä Grand Slam turnauksessa Uzbekishtanin Tashkentissa.

Nämä eivät todellakaan ole mitkään kyläkisat vaan näissä on jaossa mainetta, kunniaa, rahaa ja Olympiapisteitä.

Marden + 100 kg sarjassa oli ottelijoita 33 ja laatu-ukkoja pilvin pimein.

Kisoissa ei näkynyt ainakaan yleisön osalta koronasta muita merkkejä kuin muutama maski kaulalla. Meteliä oli kuin markkinoilla ja laitoin Mardelle viestiä, että voisiko hiljentää sen paikallisen yleisön, kun Marden aloitusvastus oli juuri Uzbekki eli Yusupov, jolla on plakkarissa pronssit sekä Slamistä että Grand Prix kisasta ja maailman ranking listasijoitus on 34.

Liput liehuivat katsomossa, peltirummut ja trumpetit pistivät halliin meteliä, kun Marde sai toisen varoituksen. Marde lupasi hiljentää tämän Tashkentin samban ja piti lupauksensa heittämällä Yusupovin seoi-nagella mattoon ja ippon Mardelle.

Seuraavassa matsissa vastus kasvoi ei pelkästään saavutusten vaan myös fyysisen koon puolesta. Vastaan tuli Brasilian Silva, joka on maailman ranking 9. sijalla. 2 x Olymiapronssia, MM kakkonen ja 2 kertaa kolmas. Masters mitaleja 4, Grand Slam mitaleja 9. Tässä vasta meriitit sitten siihen päälle pituutta pari metriä ja painoa oli puntarissa 175 kg eli pikku Fiatin verran. Marde näytti pikkupojalta brassin rinnalla kun matsi alkoi.

Edellisen matsin kuvio jatkui ja Mardelle 2 shidoa ja edettiin Golden scoreen. Marden sode puri ja naapurimaissa seismologian laitokset mittasivat maanjäristyksiä Tashkentissa muutaman Richterin verran kun brassi tömähti tatamiin. Nyt hiljeni myös brassien samba Riossa. Loistava päänahka jo toistamiseen Mardelle.

Kolmanteen matsiin ja pääsystä semareihin vastaan tuli Azeri eli Kokkauri, jolla riittää myös meriittejä MM2., ja muutamat mitskut GP ja GS kisoista. Kumpikaan ei tehnyt alkuun mitään ja Kokkauri nosti jalkaa 2-3 kertaa ja se riitti tuomarille aktiivisuudeksi ja antoi Mardelle shidon. Kokkauri onnistui kuitenkin O-uchi-garissaan ipponin arvoisesti ja Marden tie vei keräilyyn ja pääsystä pronssimatsiin.

Vastaan asettui pitka Tatsekistanin (en tiedä miten kirjoitetaan) Rakhimov MM kolmonen, jonka uchi-mata puri ipponin arvoisesti. Tatsiki (ei se kastike) eteni pronssimatsiin ja Marden sijoitus siis LOISTAVASTI seitsemäs ja tärkeitä pisteitä Olympialaisia ajatellen.

Suunta on enemmän kuin oikean suuntainen ja antaa koko Suomen jengille lisää boostia ja uskoa itseensä. Pari päivää sitten Suomen Luukas Saha kippasi Euroopan mestarin katon kautta.

Taivas olkoon rajana, nyt kun tehdään töitä ja uskotaan itseemme. Rok on tehnyt hyvää duunia päävalmentajana.

 

Esa Korkia-aho