Judo

Mardelle Mastersista mukavasti pisteitä

Etusivu / Judo / Uutiset / Mardelle Mastersista mukavasti pisteitä

Mardelle Mastersista mukavasti pisteitä

Ennen kuin päästään joulupatojen ääreen ja jännittämään tuleeko se pukki kylään vai ei, saatiin jännittää vuoden viimeistä IJF kiertueen turnausta.

Masters turnaus pidettiin Israelin Jerusalemissa ja on yksi kovimmista kisoista MM-kisojen ohella. Kisaan pääsee vain maailman ranking 36 parasta kustakin painoluokasta.

Meido-Kanin Martti “Marde” Puumalainen oli ensimmäinen suomalainen mies judoka, joka on kyseiseen kisaan päässyt ranking pisteiden perusteella.

Ensimmäiseen otteluun Marde sai vastaansa Jenkkien Konovalin (WRL 30). Martti piti heti vauhtia yllä ja Konoval saikin shidon passiivisuudesta. Marde veti matalalla kata-gurumalla ensin waza-arin ja otti heti perään tiukan sidonnan. Jenkillä ei ollut edes kovin suuria haluja yrittää pois ja jäi varmasti jo miettimään mitä herkkuja joulupöydässä on tarjolla. Konovalin tilastoissa näkyy voitto Mardesta 2021 Pariisin Grand Slamista, mutta se johtuu siitä, että Marde sairastui, eikä pystynyt ottelemaan ja nyky säännöillä toisen poisjäänti merkitään toiselle ippon voitoksi ja siitä saa myös ranking pisteet. No nyt Konoval sai tuta miten Pariisissa olisi  käynyt.

Toiseen otteluun tuli kovassa nosteessa ollut Uzbekistanin Yusupov (WRL 8.), jonka Marde viime kerralla voitti. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja jälleen Marde sai painostettua alkuun shidon vastustajalle. Yusupov pääsi kumminkin painamaan Mardea väkivahvalla kahvallaan Mardea pariin otteeseen ja sen tuloksen Marde päätyi pari kertaa polvilleen ja molemmista shido Mardelle. Nyt ei ollut varaa virheisiin. Yusupov lähti yrittämään lonkkaheittoa ja Marde vastasi ura-nagella kaverin selälleen. Kotikatsomossa ehdittiin jo hieman innostua ja kun tilannetta tarkasteltiin videolta niin tuomio oli ei pisteitä??? Mainittakoon, että yksi video tuomareista oli Uzbekki. Marde jatkoi matsia ja nyt oli vaan yritettävä, koska 2 varoitusta oli taulussa. Pieni virhe kostautui, kun Martti ei saanut pidettyä etäisyyttä ja nyt vuorostaan Yusupov heitti ura-nagella ja sai suoraan sidonnan ja näin tie katkesi Marden osalta. Yusupov voitti lopulta pronssia.

Pisteitä Mardelle kuitenkin tuli mukavasti, kun jo pääsystä kisaan ja osallistumisesta palkitaan pisteillä ja otteluvoitot tuovat pisteitä lisää. Kehitys kehittyy ja niin on kehittynyt Mardekin. Hyvillä mielin mies voi palata jouluaattona Suomeen ja pääsee suoraan perheen valmistamaan joulupöytään. Toivottavasti Marde on ehtinyt hommata äidilleen lahjan vai viekö kisajudogit kauniina pakettina ja vyö rusettina äidille pyykättäväksi.

Rauhallista joulua kaikille Meido-Kanilaisille ja oikein hyvää tulevaa vuotta. Ensi vuonna olemme jälleen piirun verran kovempia judokoita.

Esa Korkia-aho