Judo

Marde seitsemäs Grand slamissa ja Nääsvillestä shiaista 7 mitskua

Etusivu / Judo / Uutiset / Marde seitsemäs Grand slamissa ja Nääsvillestä shiaista 7 mitskua

Marde seitsemäs Grand slamissa ja Nääsvillestä shiaista 7 mitskua

Abu Dhabissa oteltiin Grand slam turnaus ja Tampereella Tampere shiai ja veteraanien SM-kisat. Arabiemiraattien Abu Dhabissa. Meido-Kanin Martti Puumalainen sijoittui 7. sijalle.
Marde oli neljänneksi sijoitettu ja sai vastaansa ekassa matsissa Alin ei sentään Muhammed Alia, mutta Ali Al Darmakin. Marde hoiti homman himaan upealla sodella ja ippon. Puolivälierässä vastaan tuli Mongolian Odkhuu, joka lopulta voitti koko sarjan. Marde sai waza-arin “Korean kiepillä” . Marde jatkoi aktiivista tekemistä ja teki seoi-nage yrityksen, josta hän kuitenki nousi ylös (mikä oli ehkä virhe) sillä seurauksella, että Mongoli sai syvän kahvan ja Marden ollessa kumarassa Odkhuu jatkoi sumi-gaeshilla ja ohjasi sen hyvin loppuun, ettei Mardella ollut muuta mahdollisuutta kun tulla siltaan alas ja ippon. Marde oli muuten ainoa, joka kaivoi pisteet tältä sarjan voittajalta.

Keräilyissä vastaan tuli Tatsekistanin Rakhimov. Aika aggressiivinen ottelutyyli kaverilla oli läpi kisojen eli repii ja raastaa. Tässä ottelussa se pienen pieni virhe kostautui kun Marde hämäsi seoi-nagella ja jatkoi toiselle puolelle Kouchia. Ongelmana vaan oli se ettei Rakhimov reagoinut ekaan liikkeeseen ja löi vastapalloon de-ashi-barain ja ippon. Rakhimov eteni pronssimatsiin, jonka myös voitti. Marde on todistanut nyt kuuluvansa näihin kinkereihin ja lupaa hyvää, kun ensi vuonna alkaa pisteiden kerääminen Pariisin Olympiakisoihin. Toki tässä on ollut vähän sairasteluakin, mikä on haitannut kunnon treeniä. Pää pystyyn vaan ja eteenpäin. Seiska sija on Grand slamissa kuitenkin hyvä.

Tampereella oteltiin lauantaina Tampere shiai. Meiltä oli mukana hienosti 12 kilpailijaa ja 7 otti mitalin.

Tätä tarvitaan jatkossakin, että lähdetään joukolla mukaan kisaamaan, tuli mitali tai ei. On hyvä muistaa, että aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
Ensi viikonloppuna sitten kotimaassa taas kansainvälistä menoa Baltic Sea openissa Orimattilassa. Tampere shiain mitalistit:

  • Kultaa: Aino Eerikäinen, Mario Pruuns
  • Hopeaa: Elnaz Mohammadi, Ukko Ahonen, Nea Talassaari
  • Pronssia: Elli-Iiris Achrenius, Nima Mohammadi

Lisäksi Nea Talassaari kävi kumartamassa veteraanien SM-kullan.
Onnittelut kaikille mukana olleille.

Esa Korkia-aho