Judo

Marde maksoi kalavelat ja otti uutta velkaa Varsovan Eurooppa openissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Marde maksoi kalavelat ja otti uutta velkaa Varsovan Eurooppa openissa

Marde maksoi kalavelat ja otti uutta velkaa Varsovan Eurooppa openissa

Martti “Marde” Puumalainen otteli Varsovan Eurooppa openissa sarjassa + 100 kg, jossa oli 22 ottelijaa. Ekaan matsiin vastaan asettui Ukrainan Machutadtze. Marde koki Bratislavan semarissa tappion kyseiselle ukolle, joka oli siellä lopulta hopealla ja Marde pronssilla. Silloinkaan ei ollut periaatteessa mitään hätää, mutta nukahdus matossa koitui kohtaloksi. Uusi matsi ja uudet kujeet. Suunnitelma oli sama kuin viimeksikin, mutta pikku virheet pois ja vähän extraa mukaan. Marde piti liikkeen yllä ja oli aktiivinen. Ukrainalainen ei turhia hötkyile ja siitä palkintona parit shidotkin annettiin. Marde sai tehtyä hyvään liikkeeseen seoi-nagensa, mikä tuotti waza-arin ja voiton. Kalavelat oli maksettu samantien.
Seuraavaan matsiin tuli vastaan Azerbaijanin Gahrmanov. Kokenut kaveri, jolla on Grand slam voitto vuodelta 2013 ja EM vitonen 2014. Asian openista on hopea viime vuodelta. Matsi oli suht lyhyt, mutta tilannerikas. Azeri väänsi Marden tai-otoshin voimalla taaksepäin ja sai siitä (hieman kyseenalaisen) waza-arin. Seuraavassa aloituksessa Marde vei eteen taakse ja ko-uchi-garilla tasoitus (Ei ollut kaukana ipponista). Ratkaisu tapahtui kun Marde teki seoi-nagen ja vähän ote lipesi irti, mutta äijä oli menossa hyvää vauhtia. Tilanne päätyi mattoon ja Azerin käsi oli olkapäätä myöten Marden alla. Hetken tilanne näytti vain pysähtyneeltä ja tuomari komensi maten, MUTTA heti maten jälkeen Marde taputti. Azerin handu oli jäänyt sopivasti Marden kurkulle ja mate muuttui ipponiksi. En tiedä mitä säännöt sanoo tästä, mutta tämä matsi päättyi tähän ja Mardella jälleen uusi kalavelka maksettavana ja sen Marde tekeekin kun seuraavan kerran kohtaavat. Pienestä on nämä kiinni.
Viikon päästä Marden ja Akun oli tarkoitus osallistua Sveitsin avoimiin, mutta se on nyt peruttu korona viruksen pelon vuoksi. Ainakin Akulla kisaa vaihtuu Baltic Sea openiksi.

Esa Korkia-aho