Judo

Mahtava tulos Mardelta MM-kisoissa. Seitsemäs sija!

Etusivu / Judo / Uutiset / Mahtava tulos Mardelta MM-kisoissa. Seitsemäs sija!

Mahtava tulos Mardelta MM-kisoissa. Seitsemäs sija!

Meido-Kanin Martti “Marde” Puumalainen toteutti sen mitä aiemmin haastattelussa lupasi, ottaa kauden parhaat matsit. MM-kisat on kovat karkelot, joidenkin mielestä kovemmat kuin Olympiakisat. Oli miten oli niin kovaa tekemistä Marde näytti judomaailmalle. Kolme IJF selostajaa mainitsi Marden ja olivat panneet merkille tämän entisen Mikkelin mullikan ja nykyisen stadin sonnin edesottamuksia. Kehuja tuli Neil Adamsia myöten. Varoitus on annettu maailmalle.

Ekaan matsiin tuli vastaan Pakistanin kaveri, josta ei ollut mitään merkintöjä aiemmista kisoista. No Marde pyöritteli kaveria siihen malliin, että taitaa vaihtaa judon Pakistanin palloseuraan. Upea ippon voitto ja Marde jatkoon. 

Toiseen matsiin tuli Brasilian Moura, jolla on jo MM hopeaa. Marde veteli jo toisen brassin Silvan  edellisisää kisoissa ja näytti myös toiselle brassille että täällä tanssitaan tangoa eikä sambata. Selvä ippon voitto ja Marde oli jo omassa tavoitteessaan eli kvarttereissa.

Siinä vastaan asettui Japanin Kakeura, joka lopulta voitti MM kultaa. Tämä on se japski, joka leippasi Pariisissa suuren ja mahtavan ja “voittamattoman” Teddy Rinerin. Martti haastoi jaapoa hyvin ja ottelu oli tasainen. Kakeura sai waza.arin ja Marde lähti takaa-ajoon. Yritys oli hyvä ja lopussa oli vedettävä upporikasta ja rutiköyhää, josta Kakeura kuittasi noin 6 sekuntia ennen loppua ipponin. Japanilainen puuskutti huolella ennen kuin pystyi nousemaan ylös voiton julistamisen kunniaksi.

Marde joutui keräilyihin, jossa panoksena pääsy pronssimatsiin. Vastaan tuli Ukrainan Khammo, jonka Martti nimesi ennen kisoja yhdeksi hankalista vastustajista. Khammotus iski Marden ja katsojan silmille, kun heti ensimmäisestä  aloituksesta  vei seoinagella Marden ipponin arvoisesti mattoon. Seitsemäs sija Maailmanmestaruuskisoissa on kuitenkin huikea suoritus.

Kiitos Marde oli ilo katsella tuota tekemisen meininkiä. Matka on alkanut upealla tavalla.

Esa Korkia-aho