Judo

Louna-Lumia viides Riikassa ja muutkin menestyivät

Etusivu / Judo / Uutiset / Louna-Lumia viides Riikassa ja muutkin menestyivät

Meido-Kanin Louna-Lumia Seikkula (-63 kg) taisteli naarastiikerin lailla aikuisten EJU-cupissa Riikassa. Lounahan on vielä U21-ikäluokan ottelija ja jo toisessa aikuisten Eurooppa Cupissa mitalimatseissa.

Louna-Lumia valmistautumassa pronssiotteluun

 

Ensimmäisessä matsissa kaatui Saksan Wirth hienolla matalalla o-uchi-garilla 10-0. Toiseen matsiin tuli väkivahva Ukrainan Antipina, joka voitti Lounan, mutta vanha kyynärpää sattui ottelun tuoksinnassa kipeästi. Piti kysyä tytöltä “ootko varma, että ottelet keräilyissä?”. Louna vastasi hammasta purren, että “kyllä tää tästä”. Ekassa keräilyssä Louna leipoi pastaa Italian Caggianosta seoi-nagella, josta annettiin waza-ari. Toisessa keräilyssä kaatui Liettuan Kouchar ja Louna oli pronssimatsissa.

Pronssimatsissa vastassa oli britti Steele. Matsi oli tiukkaa vääntöä ja kyllä molempien ottelijoiden naamasta näkyi, että nyt oltiin hapoilla puolin ja toisin. Lounalle kertyi kuitenkin varoituksia (ja viimeinen kyllä aiheeton). Matsi eteni jatkoajalle, jossa tuomari päätti lopettaa ottelun antamalla viimeisen shidon
Lounalle. Loistavaa taistelua kuitenkin vaikka mitali jäi saamatta.

Muista suomalaisista kaksi ylsi kuitenkin mitaleille. Pihla Matikainen nappasi pronssia -57 kg:ssa. Ensin kaatui Ranskan Russaouen juji-gatamella. Toisessa matsissa ukrainalaista vastaan tuli pikku oma moka, kun hyvästä omasta mattotilanteen rakentelusta Pihla olikin yllättäen sidonnassa ja näin tie vei keräilyihin. Siellä Italian Pellitteri sai tuta taas juji-gatamen tehon. Seuraavassa keräilyssä kaatui Israelin Gidron. Pronssimatsissa Pihla niputti Saksan Muenchin, niinkuin teki viime kerralla Malagassakin ja pronssi Suomeen.

Sunnuntain kruunasi Artur Kanevets ottamalla kultaa. Ekassa matsissa kyytiä sai Latvian Kaupmanis. Ensin waza-ari ashi-barailla ja lopiulta sankaku-jimellä ippon. Tokassa kaatui saksalainen seoi-nagella saadulla waza-arilla. Semarissa vastaan tuli Ukrainan Gumchenko. Matsi oli tosi hankala, mutta hieno ko-uchi-gari toi waza-arin jatkoajalla ja tie finaaliin oli auki. Nälkä kasvoi syödessä kun vastaan tuli toinen ukrainalainen, joka aloitti todella terhakkaasti, mutta Arturin kasetti ei pettänyt vaan odotti sopivaa hetkeä ja mahtava harai-goshi päätti matsin ipponiin ja Maamme -laulu soi palkintoseremonioissa.

Tuomaritoiminta ei ollut joka kerta ihan kv-tasoa. Tämän sai tuta Venla Laiho (joka otteli Meido-Kanin SM-joukkueessa). Hollannin likka kuristi suoraan suun päältä ja tuomari ihmetteli tilannetta jalkopäässä. Lopulta Venlan älli lähti hetkeksi ja ippon julistettiin. Venla nousi ylös suu veressä, joten kurkulla ei kuristus ollut. Myöhemmin suomalainen tuomari sanoi, että väärin tuomittu ja kyseinen tuomari saa siitä palautetta. No se, että tuomari sai negatiivista palautetta auttaa vähän, mutta jos tuomari on tilanteen tasalla ja oikeassa paikassa, auttaa paljon. No Venlaa ei tämä paljoa lohduttanut.

Sami Rönty otti yhden otteluvoiton ja muille tuli nyt tappiot.

Kokonaisuutena hieno tulos Louna-Lumialta ja muiltakin.
Esa Korkia-aho