Judo

Kovat kisat Napapiirillä 2023

Etusivu / Judo / Uutiset / Kovat kisat Napapiirillä 2023

Samurai Cup III ja Ruska shiai oteltiin Rovaniemellä Santasportissa lauantaina 14.10.2023.

Meido-kanin joukkue oli vaihteeksi pieni mutta pippurinen. Samurai Cupissa oli vain 6 ottelijaa, joista yksi kahdessa sarjassa.

Maksim Onoprienko avasi pienimpänä pelin sarjassa pojat alle 15 vuotta ja 46 kiloa🥇. Jälki oli taas vakuuttavaa, kultaa ippon-voitoin.

Sarjassa U15-55 kiloa sekä Aarne Neuvonen että Mario Pruuns ottivat kumpikin omasta alkulohkostaan paalupaikan kolmella voitolla ja etenivät semifinaaleihin poolinsa ykkösinä. Semifinaaleissa kumpikin hävisi matsinsa, mutta erikoisuutena molemmat hävisivät vastustajalle, jonka seurakaveri oli juuri hetki sitten voittanut. Tämän seurauksena molemmille tuli pronssia. Kolme voittoa ja yksi tappio sekä pronssimitalit🥉🥉 ja matkalla finalistit kerran kaadettuina oli kummankin saldo, ja molemmilla on kaikki syyt olla tyytyväisiä suorituksiinsa.

Sarjassa U15-60 kiloa meidokanilaisilla oli haasteellinen päivä, mutta opettavainen kokemus. Leevi Kammonen sai hieman osumaa ensimmäisessä matsissa ja kohtasi kovia vastustajia omassa alkulohkossaan – ja lopulta jättäytyi, tällä kertaa, pois ylemmän ikäluokan otteluista. Neo Ajo samassa painoluokassa osoitti sisua, voitti yhden matsin ja kohtasi kaksi kovaa vastustajaa, jäädessään alkulohkoonsa. Päivä tarjosi arvokasta kokemusta ja mahdollisuuden oppia jatkossa.

Mario Pruunsille ei yksi mitali riittänyt, vaan hän jatkoi kisaamista ylemmässä ikäluokassa U18-55 ja napasi sieltä vielä hopeaa🥈.

Vanshika Sharma on palannut kisatatameille ja ilmeisen nousujohteisesti. Sarjassa N21-63 kiloa tuli viiden hengen poolissa kaksi voittoa, kaksi tappiota ja pronssimitali🥈.

Samurai Cupin ottelijat ja tulokset olivat siis:
AJO Neo                           P15-60        –
KAMMONEN Leevi           P15-60        –
NEUVONEN Aarne           P15-55        3.
ONOPRIIENKO Maksim   P15-46        1.
PRUUNS Mario                 P15-55        3.
PRUUNS Mario                 P18-55        2.
SHARMA Vanshika           N21-63        3.

Samurai Cupin lisäksi oteltiin myös pienemmille suunnattu Ruska shiai, jossa Sandra ja Markus Pruuns olivat aivan liekeissä: kumpikin nappasi kultamitalin kahdessa ikäluokassa! Yhteensä kaksosilta huikeat neljä kultamitalia🥇🥇🥇🥇! Ainoastaan Oulun judokerho keräsi yhtä monta kultaa, mutta meni mitalitilastossa ohi hopea- ja pronssimitalien ansiosta – tosin heillä oli mukana 20 ottelijaa.

Kiitokset ja onnittelut koko kisajoukkueelle! 🎉

 

Teksti: Tapani Piri

Kuvat: Aarne Neuvonen ja Inna Pruuns

Ruska-shiai judo 2023

Samurai Cup III judo 2023