Judo

Kenraaliharjoitus tietää hyvää ensi-iltaa

Etusivu / Judo / Uutiset / Kenraaliharjoitus tietää hyvää ensi-iltaa

Kenraaliharjoitus tietää hyvää ensi-iltaa

Martti Puumalainen otteli yhden kisan ennen kuun vaihdetta pidettäviä EM-kisoja. Abu Dhabin Grand Slamissa Martti oli sijoitettuna, mikä normaalisti siloittaa tietä ainakin aluksi. Tällä kertaa kuitenkin ensimmäiseen matsiin tuli vastustaja kovemmasta päästä. Tosin onhan Marttikin kova.

Ensimmäinen kierros oli Martin lepo ja sitten vastaan tuli Bashaev, jolla on Olympiapronssia, MM-kultaa ja -hopeaa sekä 9 Grand Slam -mitalia muutaman mainitakseni. Vanhat mitalit ja meriitit eivät tosin enää uudessa kisassa auta kumpaakaan.

Matsi alkoi tunnustellen ja Bashaeville tuli varoitus sääntöjen vastaisesta otteesta. Hetken päästä molemmille tuli passiivisuusvaroitukset. Tilanne näytti jo hyvältä, koska Bashaevilla ei olisi varaa yhteenkään varoitukseen enää.

Bashaev yritti sode-tsuri-komi-goshia, jota Martti lähti kiertämään vastakkaiselta puolelta väistääkseen sen. Sekunnin murto-osan ajan näyttikin siltä, että Martti onnistui väistössään, mutta Bashaevilla oli Martin käsi todella hyvin kiinni ja loppuun asti viedyllä kierrolla sai Martin vietyä selälleen – ippon Bashaeville.

Teatteri- ja elokuvamaailmassa on sanonta: “Jos kenraaliharjoitus menee huonosti, ensi-ilta tulee olemaan onnistunut.Uskomme tähän, ja odotamme innolla EM-kisoja, jossa tiedämme Marden onnistuvan.

Teksti: Esa Korkia-aho