Judo

JUDO ANTAA SIIVET MYÖS MUUHUN ELÄMÄÄN

Etusivu / Judo / Uutiset / JUDO ANTAA SIIVET MYÖS MUUHUN ELÄMÄÄN

Judo antaa siivet myös muuhun elämään

Urheilu, kamppailulajit ja etenkin judo kehittävät ihmistä muutenkin kuin pelkästään lajitaitojen ja fyysisen kunnon osalta. Judo on olympialaji ja kamppailua parhaimmillaan. Se on elämän mittainen opintomatka, kun sen oikein oivaltaa. Jokainen voi asettaa itselleen tavoitteita tavoitteen perään. Judo ei tarjoa “pikavoittoja”, kuten kolmessa viikossa rantakuntoon tai jo kahden kuukauden päästä pystyt puolustamaan itseäsi jopa 10 vihollista vastaan.

Judo vaatii pitkäjänteisyyttä. Judossa on myös oleellista dojo käytös, mikä sisältää hygieniasta lähtien vastustajan ja treenikaverin kunnioittamisen. Judossa muut otetaan huomioon vaikka kyseessä onkin yksilölaji.

Judoa voi harrastaa kuntoilumielessä ja myös kilpailla siinä. Huipulle tähtäävät aloittavat tai ovat aloittaneet kilpailemisen jo nuorena. Ajan myötä taidot kehittyvät ja työnteon myötä tapahtuu kehitystä niin lajitaitojen, fysiikan kuin henkisen kasvun kohdalla. Opitaan voittamaan, mutta myös häviämään. Kestetään paineita ja hallitaan hermot tiukassakin paikassa. Keskittymiskyky paranee. Ymmärretään työnteon merkitys tavoitteiden saavuttamiseksi ja sitoudutaan siihen työn tekemiseen.

Mustaa vyötä ja mestaruusmitaleja ei siis saada pikavoittoina vaan se vaatii kaikkia edellämainittuja asioita. Nämä asiat antavat usein myös ne siivet judon ulkopuoliseen elämään. Monet menestyneet judokamme tekevät myös hyvää tulosta tatamin ulkopuolella. Otan tähän muutaman kilpajudokamme esimerkiksi, kuinka he ovat hoitaneet myös siviilielämän asiansa ipponin arvoisesti. Tällä nimilistalla olevilla on kaikilla musta vyö, kasapäin SM- ja PM-mitaleja, kansainvälistä menestystä ja lisää on tulossa. En siis tähän listaa enää niitä lukemattomia saavutuksia judossa. Väitän, että judolla on oma osuutensa myös heidän menestykseen siviilipuolella, koska kaikki ovat pitkäjänteisiä ja ahkeria tekemään töitä.

Martti Puumalainen, YO, Liikunta-aliupseeri Puolustusvoimissa (joka mahdollistaa myös urheilun huipulla)
Ville Ylitalo, YO, Kauppatieteiden maisteri, Digimarkkinoinnin asiantuntija
Joel Ylitalo, YO, Tekniikan kandidaatti, kumppanuus vastaava
Eetu Heinonen, YO, opiskelee Hankenissa rahoitusta ja toimii analyytikkona
Petteri Sulander, YO, LVI-insinööri
Aku Laakkonen, YO, Opiskelee Metropolia AMK:ssa Bio-ja kemian tekniikkaa. Valmistuttuaan hän on kemian prosessitekniikan insinööri.
Alexandra Barton, YO, BBA markkinointi ja viestintä (valmistui juuri Haaga-Heliasta), tavoitteena vielä maisterin paperit.

Ei pöllömpää porukkaa vai mitä? Menestyjiä matolla ja sen ulkopuolella. Judo ja urheilu tuottaa ja kasvattaa fiksuja ihmisiä.
Esa Korkia-aho