Judo

Jenna Kuosmanen hopealle avoimen SM-kisoissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Jenna Kuosmanen hopealle avoimen SM-kisoissa

Jenna Kuosmanen pikaisella hälytyksellä avoimen SM-kisaan

YLE:n jokavuotinen SM-viikon tapahtuma osui tänä vuonna judon kannalta haastavaan aikaan, sillä kisoja ja leirejä oli pilvin pimein samaan aikaan. Meido-Kan on ollut edustettuna kahtena edellisenä vuonna menestyksekkäästi kyseisessä tapahtumassa. Tämän vuoden kisaan oli alun perin menossa Louna-Lumia Seikkula, mutta vasta viime metreillä ottelijaa jouduttiin vaihtamaan, ja näin Jenna Kuosmanen sai vasta päivää pari aiemmin kutsun osallistua Louna-Lumian sijaan kisaan. Jennahan lähti, kun kutsu kävi.

Kyseessä on siis avoimen painoluokan SM-titteli. Matsit pidettiin Jyväskylässä, ja Jenna taisi olla kevyin ottelija – kuten aiemminkin, Meido-Kanin ottelijat ovat olleet kevyimpiä.

Upea suoritus huolimatta äkillisestä kutsusta

Ensimmäiseen matsiin Jenna sai vastaansa kokeneen Susan Koivun – veteraanien maailmanmestari ja nuoruudessa junioreiden EM-kultaa voittanut nainen. Koivu pääsi waza-arin johtoon, mutta Jennan jalkatekniikat toimivat, ja Jenna heitti Koivun ipponin arvoisesti. Toisessa matsissa vastaan tuli Jyväskylän huomattavasti kookkaampi ottelija Laura Syrjälä, jonka Jenna voitti myös ipponilla, ja näin ollen mestaruus ratkaistiin Jennan ja Emilia Kanervan välillä. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Emilia oli vielä tällä kertaa Jennaa parempi, ja Jennalle hopeaa🥈.

Upea suoritus joka tapauksessa, kun ottaa huomioon, että kutsu kisaan tuli viime tingassa. Onnittelut Jennalle!

Esa Korkia-aho