Judo

Jenna Kuosmanen 7. Coimbran EJU-cupissa. Nuoremmat kahmivat mitaleja Vantaalla.

Etusivu / Judo / Uutiset / Jenna Kuosmanen 7. Coimbran EJU-cupissa. Nuoremmat kahmivat mitaleja Vantaalla.

Jenna Kuosmanen 7. Coimbran EJU-cupissa. Nuoremmat kahmivat mitaleja Vantaalla.

Jenna Kuosmanen on sijoittunut 7. sijalle Portugalin Coimbrassa pidetyssä kadettien EJU-cupissa. Hän vastasi näin viikonlopun parhaasta suomalais suorituksesta. Kaikki vastustajat tulivat “pieneltä” alueelta, mutta suurista judo maista eli Portugalista ja Espanjasta. Ensin vastaan tuli Portugalin Torres. Ottelu oli tasaista vääntöä, kunnes Torres sai ottelun loppupuolella uchi-matallaan waza-arin, joka riitti voittoon ja lopulta poolin voittoon ja näin Jennalle aukesi tie keräilyissä.

Keräilyn ensimmäisessä matsissa vastaan tuli Espanjan Martinez de Rituerto Morillas. Hän pääsi painostamaan hankalalla hidari otteellaan aluksi Jennaa ja löi tasaisin väliajoin Tai-otoshiaan sisään, mutta Jenna kiemurteli niistä aina mahalleen. Jennan oli hankala otella migiksi espanjalaista vastaan ja kekskini lopulta lääkkeen siihen eli teki myös itse hidari puolelle yrityksen ja se kannatti. Hidari seoinage
ja ippon Jennalle. Seuraavassa keräilyssä ratkottiin pääsystä pronssimatsiin ja siihen vastaan asettui jälleen portugalilainen eli Simoes. Ottelu oli todellista taistelua puolin ja toisin. Jennalla oli muutama hyvä
paikkakin, mutta pisteet jäivät saamatta. Jennalle kertyi jo pari varoitusta, mutta niin kertyi lopulta vastustajallekin. Ottelu eteni jatkoajalle ja sitä oli käyty 3 min 38 sec kun Simoes teki sumi-gaeshi tyyppisen liikkeen ja se tuli kyllä hieman pompun kautta mielestäni, mutta waza-ari portugalilaiselle. Jenna loukkasi polvensa tilanteessa ja Simoes osoitti judokoille ominaista urheiluhenkeä taluttamalla Jennan ensin EA pisteelle, ennenkuin meni kumartamaan voiton kunniaksi. Jennalle joka tapauksessa ensimmäinen pistesija EJU-cupista. Mitaliinkin olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Hyvä Jenna.

Nuorempi väki uurasti taas hienosti kotimaassa. Perinteiseen Wekara-shiaihin oli taas lähdetty isolla joukolla. 27 ottelijaa (osa parissa eri sarjassa) ja tuloksena mitalitilaston kakkostila 22 mitalilla. 6 kultaa, 7
hopeaa ja 9 pronssia oli kotiin tuomisina. Sunnuntaina käytiin vielä joukkuekisa ja sielläkin meiltä oli peräti 2 joukkuetta. Mitali tuli täältäkin, kun Mars lisänimellä varustettu joukkue otti pronssia.
Mahtavaa nähdä näin aktiivista osallistumista meidän nuorilta ja onhan se menestyskin siinä sivutuotteena aina mukavaa?.

Mitalistit olivat (osa otteli siis eri sarjoissa myös):

Kultaa kaappasivat: Sandra Pruuns, Ulriikka Mankonen, Maksim Onopriienko, Emmi Keränen, Nima Mohammadi, Toivo Honkatukia.
Hopeaa haalivat: Miia Merinen, Noa Nenonen, Markus Pruuns, Oona Talassaari, Elli-Iiris Achrenius, Maxim Oropriienko, Tomi Sulonen.
Pronssille punnersivat: Sandra Pruuns, Elmaz Mohammadi, Silvia Lautso, Oula Hyvönen, Aarne Neuvonen, Leevi Kammonen, Mario Pruuns, Minttuliina Karhu ja Anton Pitkänen.

Onnittelut kaikille ja pitäkää tästä aktiivisuudestanne kiinni.

Esa Korkia-aho