Judo

Hedan hyvä taistelu päättyi “ryöstöön” Unkarin EJU cupissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Hedan hyvä taistelu päättyi “ryöstöön” Unkarin EJU cupissa

Hedan hyvä taistelu päättyi “ryöstöön” Unkarin EJU cupissa

Heda taisteli Unkarissa

Hedan hyvä taistelu päättyi “ryöstöön” Unkarin EJU cupissa

Heda Balakthanova otteli hyvin Unkarin Györissa pidetyssä U18 EJU cupissa. Hedan sarjassa -57 kg oli 29 judokaa.

Ensin Heda sai vastaansa pastamaan eli Italian Vecchiaton. Heda teki töitä ja italiattarella oli jo 2 shidoa ennen kuin mentiin jatkoajalle eli golden scoreen. Heda teki ensin kouchi-garin, josta olisi jo pitänyt antaa pisteet, mutta sitten Heda heitti ippon-seoi-nagella uudestaan ja nyt tuomaritkin näkivät pisteen. Heda piteli vielä sidontaa kuin varmuuden vuoksi, että ei ne tästäkään varmaan pisteitä annettu.

Toiseen matsiin tuli vastaan Serbian maansa mestari tästä ikäluokasta ja naisistakin ottanut pronssia. Täältä Unkarista hänellä on myös pronssi samasta kisasta. Serbian Copic oli todella isokokoinen. Copic sai matossa Hedan alleen ja nyhersi kuristusta Hedasta. Heda päätti pyörähtaa tilanteesta ulos ja näytti Serbille miten kuristetaan. Poistulon jälkeen Heda ei nyhertänyt vaan kuristi Serbin ja eteni ottelemaan poolin voitosta. Vastaan tuli Hollannin mestari Uijentaal. Hollantilainen yritti alistaa otteillaan ja potki jalkoihin pyyhkäisyn toivossa. Heda taas hyökkäsi kiepillänsä. Yrityksiä ei kuitenkaan kummaltakaan tullut tarpeeksi tiheään ja shidoja jaettiin tiuhaan tahtiin tasapuolisesti. Menipä melkein pari aloitusta ja shidot. Viimeisen shidon sai sitten vain toinen ja se toinen oli Heda. Videotuomarit päättivät tästä ja se annettiin feikki yrityksestä. Heda keräilyihin tavoittelemaan pääsyä pronssimatsiin.

Sitten tapahtui se “ryöstö”. Hedan vastustajaksi tuli edellisen keräilyn voittanut Puolan Kutyla. Heda sai puolalaisen mattoon ja kuristi. Kutyla antautui täysin selvästi. Taputus näkyi päätuomarille, joka julisti ipponin. Videolähetyksessä sama näkyi myös kotikatsomoon. Videotuomarit päättivät kumminkin puuttua peliin. Päätuomari vielä näytti heillekin, että puolalainenhan antautui. Eipä kelvannut ja videotuomarit hylkäsivät selvän antautumisen ja kumosivat ipponin. Puolalinen alkoi tietty pudistella päätäänsä, ettei antautunut. Mielestäni antautuminen on antautuminen ja sillä selvä. Jos sattuu ja antautuu sen perusteella voi jatkossa varmaan aina taputtaa jos johonkin sattuu ja sitten kieltää tapahtunut. No ei ollut Kutylan vika. Käsittämätön ratkaisu. Puolalainen onnistui selvän ipponin jälkeen kääntämään Hedan seoi-nage yrityksen ja sai wazaa-arin. Hedan kova taistelu viimeisen minuutin aikana ei kuitenkaan riittänyt ja Hedan päivä oli matsien osalta ohi. Hedalta joka tapauksessa hyvän näköistä tekemistä ja sijoitus oli yhdeksäs tässä sarjassa. Hyvä Heda joku päivä sitten podiumilla näissä kisoissa.

Esa Korkia-aho