Judo

Hard ROK Halleluja, Helsinki judo camp 2020

Etusivu / Judo / Uutiset / Hard ROK Halleluja, Helsinki judo camp 2020

Hard ROK Halleluja, Helsinki judo camp 2020

Helsinki judo camp saatiin sittenkin järjestettyä, tosin tarkkaan rajatulle joukolle. Leirille pääsi vain ennakkoon ilmoittautuneet ja kohderyhmä oli pääasiassa kisaajat. Leiriläiset saivat paperiset selkeät ohjeet, että leirille ei ole mitään asiaa jos itsellä tai lähipiirillä on edes vähäisiä oireita koronaanliittyen.

Saliin ei ollut asia ennenkuin oli laitettu käsidesiä, jota oli runsaasti tarjolla. Sisääntulon kohdalla

“Korona poliseina” toimivat tiukkana Piitu Sinkkonen ja Arttu Laitinen joka myös teroitti ohjeistukset ennen treenejä ja niiden jälkeen, joten kenellekään ei jäänyt ohjeistukset epäselväksi.

Leirin veti Suomen judoliiton uusi päävalmentaja Rok Draksic. Leiriläiset saivat nauttia tämän sympaattisen, huumorintajuisen, sosiaalisen mutta vaativan kaverin opeista täysin rinnoin. Otsikkoon viitaten Rok vetää kovia treenejä ja vaatii harjoittelijoilta tekemisen meininkiä. Edelleen otsikkoon viitaten kaikilla oli varmasti treenien jälkeen olo kuin Euroviisuvoittajilla, hikinen mutta onnellinen. Hiki virtasi kuin Kreikan helteissä ja joku saattoi jopa sanoa Halleluja! Se on ohi, mutta mä tein sen.

Leiri vedettiin nyt myös lyhyempänä eli torstaista lauantaihin. Aamun tekniikkatreenit oli vielä jaettu kahteen ryhmään eli päivässä oli 6 tuntia judoa joka päivä. Leiriläisistä huokui ainakin ulospäin hyvä into läpi leirin ja kaikki treenasivat hyvin. Tähän vaikuttaa myös innostava vetäjä. Rokilla riitti virtaa joka treenissä ja meno ei laantunut kertaakaan. Tekniikat olivat toimivia ja yksinkertaisia ja hänellä on hyvä tapa opettaa asioita. Meido-Kan hoiti järjestelyt loistavasti ja siitä taas kiitokset kaikille, jotka leirin järjestelyihin osallistuivat. Mediakin kävi paikalla, kun Helsingin Sanomat kävi kuvaajan kera haastattelemassa leirin päätähteä. Leirin aikana oli Rokin tilaisuus kaikille valmentajille, jossa hän aukaisi hieman tulevaa strategiaa, kuinka Suomen judo saataisiin nousuun, mitä hän vaatii urheilijoilta jne. Viimeisenä päivänä oli myös perinteinen Open forum, jossa leiriläiset saivat kysellä sitten kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tämäkin oli varmasti mukava tilaisuus, koska Rok on sosiaalinen ja puhelias tyyppi, jonka kanssa tulee varmasti toimeen. Meido-Kan pyrki tapansa mukaan olemaan mahdollisimman hyvä isäntä päävetäjälle ja uskon ja toivon, että hän oli tyytyväinen saamaansa kohteluun. Pitkiä päiviä nämä leiripäivät oli Rokile, mutta myös järjestäjille. Allekirjoittanut sai toimia henk.koht. kuskina hänelle, joten itselle leiri oli todellinen Rok around o’clock tapahtuma, mutta miellyttävä sellainen. Kiitos Rok, Kiitos leiriläiset ja kiitos järjestelyihin osallistuneet. Katseet kohti tulevaa ja toivottavasti ensi kesänä ollaan taas normaalissa rytmissä ja leirit ym. voidaan pitää kuten ennenkin.

 

Esa Korkia-aho