Judo

Grand Prix pronssia Meido-Kanin Martti Puumalaiselle!!

Etusivu / Judo / Uutiset / Grand Prix pronssia Meido-Kanin Martti Puumalaiselle!!

Grand Prix pronssia Meido-Kanin Martti Puumalaiselle!!

 Kroatian Zagrebissa järjestettiin judon Grand Prix turnaus viikonloppuna. Hyvää kannatti odottaa viimeiseen kisapäivään, sillä Meido-Kanin Martti “Marde” Puumalainen otti suomalaisen judon kannalta harvinaisen mitalin eli pronssia Grand Prix tasoisessa turnauksessa.

Marden sarjassa oli 11 ukkoa tavoittelemassa näitä arvostettuja mitaleja. Ensimmäiseen otteluun Marde sai vastaansa, yllätys yllätys, Slovenian Marinicin eli Rokin kotimaan edustajan, jonka kanssa on treenattu ja matsattu jo aiemmin. Viime kerralla Mardelle kävi kylmät ja tuli tappio EM-kisoissa. Nyt Marde osaa jo sloveniaa sen verran, että hoiti matsin hienosti himaan. Ensin sode ja combona perään kunnon pyyhkäisy, josta waza-arin johto. Sen verran lujaa tuli pyyhkäisy, että kaveri käveli jo hieman ontuenkin. Marde päästi kaverin kärsimyksistä ja otti Marinicin hellään sidontaan joka piti ja Marde semareihin.

Vastaan asettui taas vanha tuttu eli Hollannin Spijkers, joka lopulta voitti sarjan. Alkuun Spijkers sai shidon ja sitten hieman hitaan oloisella seoi.nagella rullaten waza-arin. Seuraava seoi-nage oli kyllä jo selvempi ja puukenkämaan kaveri finaaliin ja Marde pronssimatsiin. Vastaan tuli Saksan Zorn. Ottelu meni yritysten suhteen yhteen maaliin eli Marde yritti ja Zorn yritti pysyä pystyssä. Kolme shidoa saksalaiselle ja mitali oli Marden. Loistavaa Marde ja isot onnittelut koko seuralta ja uskon että koko Suomen judolta. Olemme oikealla tiellä.

Esa Korkia-aho