Mahtava meininki Finnish judo openissa

Judo

Mahtava meininki Finnish judo openissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Mahtava meininki Finnish judo openissa

Mahtava meininki Finnish judo openissa

Akulle hopeaa ylemmässä painoluokassa.(Photo: Oona)

Finnish judo open järjestettiin Suomen Turkusessa Kupittaalla. Allekirjoittanut ja muutama muukin eksyi ensin vanhaan legendaariseen Kupittaan halliin, mutta kisapaikka löytyi pienen kävelyn jälkeen ja saavuimme uuteen upeaan palloiluhalliin. Aikamme palloiltuamme, löysimme siis perille.

Meido-kanilta oli seitsemän kisaajaa ja pari viime hetken poisjääntiä Pyry Halonen ja Artjom Mantulin ei menoa hyydyttänyt. Heilläkin olisi ollut sanansa sanottavana sarjoissaan. Tuloksena oli silti 2 kultaa, 1 hopea ja 2 pronssia ja pari pistesijaa.

Enisa Balakthanova pisti tuulemaan ja voitti kultaa sarjassa tytöt U18 -52 kg. 4 matsia ja kaiki ipponilla ja aikaa kului noin 4 minuuttia yhteensä! Heda sisko oli viides sarjassa -57 kg.

Robin Pajunen oli todella kovassa vireessä sarjassa U21 -66 kg. Kultaa todella hienoilla matseilla ja heittipä semarissa kisojen hienoimman Uchi-mata ipponin hollantilaisesta. Hollannin valmentaja huudahti huumorilla waza-ari ja tuli kättelemään, että olipa upea uchi-mata ja pyöritteli päätään. Finaalissa Robin hoiti vielä hankalan oloisen Svedun tosi fiksulla matsilla. Kihirchla Khischilasvili täydensi seuran menestystä ottamalla upeasti pronssia. Sama toistui vielä miestenkin sarjassa. Myös Khirchlalla oli todella hyvä päivä.

Robin kultaa ja Khirchla pronssia (Photo: Marko Pajunen)

Ainoa pelkästään aikuisten sarjassa otellut oli Aku Laakkonen. Aku otteli sarjaa ylempänä eli -90 kg:ssa koska vasta ensi lauantaina on se päätavoite eli EM-kisat. Aku oli vihdoin oma itsensa ja vauhtia piisasi. Islantilainen emsin ipponilla ja semarissa Suomen Markus Lambacka sai käydä korkean paikan leirillä, kun ensin Akun yhden käden Sode meinasi viedä matsin jo päätökseen. Aku otti molemmat kädet käyttöön ja todella korkea Sode vei Markuksen ilmojen tielle ja tatamiin. Pakko antaa respectiä Markuksen aloitukselle, kun lähti haastamaan toden teolla. Finaalissa vastaan tuli -90 kg EM edustaja Henri Hannula Hämeenlinnasta. Toivomus oli etteti kundit nyt vaan rikkoisi toisiansa ennen pääkisaa. Kaverit otti kuitenkin tosissaan ja kovan matsin. Henrillä oli jo 2 varoitusta ennenkuin mentiin jatkoajalle. Sama peli jatkui, kunnes Akun “kuuluisat” vaparit matossa kostautuivat ja Hannula pääsi kuristamaan Akun. Hopeaa kumminkin ja molemmilta on syytä odottaa hyvää tekemistä ensi viiknlopun EM skaboissa.Ranskan lahjamme Mark Defranchi oli neljäs kahdella voitolla -90 kg:ssa. Mark oli ilmoittautunut myös miesten sarjaan, mutta vanha olkapää vamma alkoi antaa hieman sellaisia oloja, että oli parempi pakata judogi kassiin tältä päivältä.

Aku ja “Kirka” mitalistit (Photo: Oona)

Esa Korkia-aho