Judo

Finndai shiaista mitaleja

Etusivu / Judo / Uutiset / Finndai shiaista mitaleja

Finndai shiaista mitaleja


Akulle avoimen sarjan kultaa ja Erkalle pronssia (Kuva Annika Mutanen)

Viikonloppuna kisattiin kotimainen Finndai shiai. Meiltä oli mukana 4 kisaajaa.

Mikko Lindroos lähti pitkästä aikaa kokeilemaan kisaamistakin. Mikko jäi kuitenkin -81 kg:ssa poolin kolmanneksi ja niukasti ulos mitalimatseista. Kaksi otteluvoittoa kumminkin.

Aku Laakkonen ja Erkka Kari ottelivat molemmat kahdessa sarjassa, että saavat matseja ja niitä kyllä tulikin kiitettävä määrä vaikka Aku käyttikin 11 otteluunsa noin kahden otteluajan verran. Aku ei myöskään otellut omassa sarjassaan vaan -90 kg:ssa ja avoimessa painoluokassa. Erkka otteli +90 kg:ssa ja avoimessa.

Alle 90 kg:ssa Aku sai 5 matsia voittaen kaikki ipponilla ja käytti niihin aikaa yhteensä 3.43 min

Avoimessa sarjassa sama tahti jatkui ja neljään poolimatsiin aikaa kului yhteensä 2.48 min. Myös semifinaali Erkkaa vastaan ja finaali hoituivat ippon voitoin eli 11 ipponin päivä ja kaksi kultaa.

Erkka otteli +90 kg:ssa hopealle ja avoimessa tuli pronssi kun hävisi Akulle semarissa.

Viivi Kärhä otteli naisissa hopeaa.

Tällaiset kisat ovat välillä paikallaan näille kovemmille kisaajille. Pääsee kokeilemaan lempitekniikoitansa ehkä eri tavalla ja vaikka uusia juttuja ilman paineita. Arvokisoissa ei oikein kannata lähteä kokeilemaan jotain kivaa, mitä on keksinyt. Treeneissä ei kuitenkaan saada sitä “kisafiilistä” aikaiseksi. Suosittelen muillekin käydä välillä ottamassa ihan vaikka treenin vuoksi muissakin kisoissa kuin vain arvokisoissa tai tärkeissä kisoissa.

Esa Korkia-aho