Judo

Faye Njie aloitti Meido-Kanilaisena ensimmäiset MM-kisat

Etusivu / Judo / Uutiset / Faye Njie aloitti Meido-Kanilaisena ensimmäiset MM-kisat

Dohan MM-kisat pyörähtivät Meido-Kanilaisten osalta käyntiin tiistaina. 

Dohan MM-kisat pyörähtivät Meido-Kanilaisten osalta käyntiin tiistaina. Faye Njie sai ensimmäiseen otteluunsa vastaansa ainakin itselleni eksoottisen maan edustajan, Djiboutin Housseinin. Kovaa kaveri taisteli Fayeta vastaan, mutta Faye piti langat käsissään ja rankaisi Housseinia kaksi kertaa vastaheitolla. Pari kosoto-gakea toi 2 waza-ariaa ja ippon-voiton.

Toisella kierroksella vastaan tuli USA:n Yonezuka, jolla nuoresta iästään huolimatta on jo runsaasti kokemusta kansainvälisistä kisoista ja on viime vuoden U21-ikäisten MM-pronssimitalisti. Yonezuka oli hanakka kaveri matossa ja sai Fayen pari kertaa tiukkaan tilanteeseen. Faye kuitenkin selvitti tilanteet hyvin, mutta matossa puolustaminen on tietysti raskasta ja vie paukkuja. Ottelu oli tasainen ja eteni lopulta golden scoreen.

Jatkoajalle mennessä Fayella oli alla yksi passiivisuusvaroitus, joita atkoajalla Faylle tuli vielä yksi varoitus lisää. Jenkki onnistui lopulta matossa, kun jatkoaikaa oli otettu 3.30, sidonta puri, ja Fayen MM-urakka päättyi siihen.

Lauantaina jatketaan Meido-Kanilaisten osalta, kun Martti Puumalainen pääsee irti ja tatamille. Kisastudiot valmiiksi ja peukut pystyyn!

Kirjoittaja: Esa Korkia-aho