Judo

Eetu tikissä Tanskassa, Jennalle Tallinnasta kultaa

Etusivu / Judo / Uutiset / Eetu tikissä Tanskassa, Jennalle Tallinnasta kultaa

Eetu tikissä Tanskassa, Jennalle Tallinnasta kultaa

Jenna Kuosmanen otteli menestyksellisesti Tallinnan judo cupissa. Jenna nappasi upeasti kultaa kolmella otteluvoitollaan. Hyvä Jenna!
Samaan aikaan Tanskan Vejlessä oteltiin Danish open, jossa meillä oli 2 kilpailijaa.
Erkka Kari otteli + 100 kg sarjassa, jossa oli tuplapooli. Vastaan tulivat isäntämaan Tanskan Jauceras sekä jenkkien Martin. Vinkit meni whatappin kautta tanskalaisesta ja jenkistä ei oikein tiennyt, onko sama ukko. Viime vuodelta löytyi matseja tällä nimellä, mutta otellut sarjassa -81 kg ja nyt olisi + 100 kg!!! Mielenkiintoista. No Erkan molemmat matsit olivat tuloksellisesti kuin peilikuvia toisistaan. Erkka sai ajettua shidoja vastustajille, tosin tuli niitä Erkallekin. Molemmissa matseissa vastustajat vain kaivoivat sen pisteenkin eli waza-arit ja näin Erkan haaveet mitalista tänä vuonna jäivät haaveeksi. Erkan tekemisessä näkyi lajitreenin puute. Oli viimeksi päässyt intistä treeneihin vajaa kolme viikkoa sitten. No kohta se intti on lusittu ja sitten treeniä ja treeniä ohjelmaan.


Eetu Heinonen oli todella tikissä ja otteluiden jälkeen siis kirjaimellisesti tikissä. Eetu sai ensin vastaansa Brittien Aubertin. Eetu hoiti tämän Brexit neuvottelun nopeasti ja lähetti Aubertin kotimatkalle tiukan sidonnan turvin ja kaverin piti taputtaa antautumisen merkiksi. Toisessa matsissa Tsekin Mravec sai tuta saman kohtalon, Kolmas ottelu oli pääsystä semifinaaliin. Vastassa oli Tanskan Agertoft. Ottelu eteni hyvin Eetun johtaessa waza-arilla. Yhdessä tilanteessa Eetun pää sai kunnon tällin tanskalaisen polvesta ilmeisesti. Eetua paikkailtiin ja kääriittiin turbaaniin kauan ja mattoa putsattiin verestä. Eetu palasi hoitamaan matsin loppuun vaikka näytti kuin sodassa haavoittuneelta taistelijalta. Paikkaustoimet jatkuivat matsin jälkeen ja koska Eetu yritti ehtiä vielä matsaamaan niin päähän tikattiin 4 tikkiä ja ilman puudutusta. Sen verran ompelukerhossa kuitenkin kului aikaa, ettei Eetu ehtinyt semifinaaliinsa ja putosi näin pronssiotteluun. Vastaan tuli tuttu mies eli Valtteri Olin. Olin ehti saada yhden varoituksen ennenkuin Eetun oli luovutettava matsi jatkuvan verenvuodon takia. Kova on tää meidän Eetu. Hymy säilyy matseissa, mutta näköjään tikatessakin. Eetu kuitenkin viides.

Esa Korkia-aho