Judo

Eetu 9. ja Khirchlalle harmittava nukahdus Prahan EJU cupissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Eetu 9. ja Khirchlalle harmittava nukahdus Prahan EJU cupissa

Eetu 9. ja Khirchlalle harmittava nukahdus Prahan EJU cupissa

Viikonlopun aikana kisattiin ja kisataan U21 Eurooppa cup kauniissa Prahan kaupungissa. Mukana on huimat 437 kilpailijaa 39 maasta. Meiltä oli lauantaina mukana Eetu Heinonen -73 kg:ssa ja Khirchla Khirchilashvili -66 kg:ssa.

Khirchlan avausvastustaja oli Itävallan Mario Weisnger, joka on maansa U21 ikäluokan kakkonen ja voitti U23 maansa mestaruuden. Khirchla otteli hyvin ja hallitsi matsia, varsinkin matossa. Tämä tuotti Itävaltalaiselle jo 2 varoitusta ja seuraavasta seuraisi ulosajo. Viimeiset sekunnit varsinaista otteluaikaa oli enää jäljellä ja näytti hyvältä jatkoaikaakin silmällä pitäen. Muutama vahva aktiivinen aloitus ja kolmas varoitus toisi Khirchlalle voiton. MUTTA vajaa 5 sekuntia Khirchla lähti tekemään yritystä liian kaukaa ja hieman huolimattomasti ja kaveri pääsi rullimaan Khirchlan saaden waza-arin ja aivan viime sekunneilla. Kokemusta näistä kinkereistä vaan lisää ja muistaa pitää paketin kasassa kongin soimiseen asti. Muuten matsi oli kyllä hyvä. Tässä sarjassa oli 60 kilpailijaa!!

Eetun sarjassa oli myös runsas osaanotto, 59 kilpailijaa. Eetun avaus matsiin asteli Saksan Tom Droste. Allekirjoittanut oli Saksan matkansa innoittamana opetellut currywurstin reseptin ja reseptiä lähetettiin edellisenä päivän Eetullekin. Eetu ei kauaa sakemannin kanssa kokkaillut ja heitti hidari Tai-otoshilla ipponin ajassa 18 sekuntia.

Toiseen matsiin asteli Itävallan Jacob Weisnger joka vaikutti ennakkoon aika vahvalta, ainakin fyysisesti. Ottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäyelmä. Eetu meni tomoe-nagella waza-arin johtoon. Vähän ajan kuluttua Weisinger tasoitti kouchi-garillansa saaden myös waza-arin. Molemmilla oli useampikin paikka ja kotiruudun äärellä kaikui vuoroin ei, ei, ei, huh ja yes, yes, yes eih. Matsi eteni jatkoajalle ja sama show jatkui. Kun jatkoaikaa oli käyty 3.45 kajahti helpottava huuto YES IPPON. Eetun osoto puri ja Eetu seuraavalle kierrokselle.

Kolmannessa matsissa vastaan tuli ennakkoon kovaksi arvioitu Venäjän Armen Agaian. Ukko ottelee niin, että pitää alussa vain vasemmalla kädellä kiinni ja viljelee sitten siitä yrityksiä molemmille puolille. Eetu aloitti kuitenkin fiksusti ja saikin eliminoitua venäläisen aikeet.  Ajassa 2.32 Agaian onnistui sode-tsuri-komi-goshillansa yllättämään Eetun ja korkelta tultiin alas ja ippon. Agaian voitti poolin ja oli lopulta hopealla. Eetu siis keräilyihin.

Ensimmäisessä keräilyottelussa vastaan tuli jälleen saksalainen. Tällä kertaa Niklas Schummelin vuoro oli todeta suomalainen paremmakseen. Sakulla oli 2 varoitusta taulussa ja edettiin jatkoajalle. Vajaan minuutin kohdalla Eetu kaivoi tarvittavan waza-arin ja voiton. Näin toinenkin saksalainen sai lähteä nauttimaan currywurstia ja hapankaalia.

Eetun viides ja toinen keräilymatsi oli Ukrainan Lev Smaginia vastaan. Tästä tuli kuitenkin waza-arin tappio ja näin Eetun lopullinen sijoitus siis yhdeksäs.

Ensi viikonloppuna saamme jännittää Aku Laakkosen otteita Zagrebin GP kisassa.

Esa Korkia-aho