Judo

Bratislavan EJU cupissa tsemppaava jengi Akun matsit jäi yhteen.

Etusivu / Judo / Uutiset / Bratislavan EJU cupissa tsemppaava jengi Akun matsit jäi yhteen.

Bratislavan EJU cupissa tsemppaava jengi Akun matsit jäi yhteen.

Slovakian Bratislavassa 7.-8.9. järjestetyssä aikuisten Eurooppa cupissa tatamille marssi Suomen 8 henkinen joukkue. Silmään pisti erityisesti joukkueen hyvä yhteishenki ja kaikki tsemppasivat toisiaan.

Slovakian judoliiton puheenjohtaja Jan Krisanda säteili tyytyväisyyttään uudesta kisaennätyksestä osallistujamäärän suhteen. Mukana oli 384 kipailijaa 34 maasta.

Sunnuntaina Aku Laakkonen otteli -81 kg:ssa, jossa oli 40 judokaa. Akun osallistuminen kisaan oli epävarmaa, kun Akun sormi sai osumaa jo ennen HJC:tä ja sormi oli lastassa pitkään. Nyt se ei enää matsaamista haitannut, mutta kun ei lajia päässyt treenaamaan riittävästi niin se voi vaikuttaa henkisesti.. Vaikka tänne ei arpajaisiin tultukaan niin arpakaan ei ollut paras mahdollinen. Aku sai vastaansa todella kokeneen Tsekin Ivan Petrin, jolla on pitkä kokemus ja meriittejäkin. Tiedossa oli että hämää uchi-matalla ja jatkaa sumi-gaeshiin. Tämä pelkkä tieto ei auttanut, kun kaveri teki tuon tempun kaksi kertaa Akulle ja voitto Tsekille. Petr jatkoi samalla tekniikalla myös seuraavissa matseissa ja eteni poolivoitto matsiin. Turnauskestävyys ei vissiin riittänyt enää ja Petr hävisi meidän kannalta tärkeän ottelun ja näin Akun matsit jäi tällä kertaa yhteen tappioon. Ei onneksi tapahdu usein.

Suomen joukkue saalisti kuitenkin 2 pronssia Luukas Sahan ja Martti Puumalaisen toimesta. Lisäksi Jessika Hellgren ja Pihla Matikainen olivat yhdeksänsiä.

Akun urakka jatkuu tästä huolimatta mm. Luxemburgin, Viron avoimien ja Malagan kisan merkeissä ennen mahdollisia U23 EM-kisoja, jotka pidetään Venäjän Izhevskissä marraskuun alussa.

Esa Korkia-aho