Judo

Antalayan Grand Slam -kisasta ei menestystä Meido-Kanilaisille

Etusivu / Judo / Uutiset / Antalayan Grand Slam -kisasta ei menestystä Meido-Kanilaisille

Antalayan Grand Slam -kisasta ei menestystä Meido-Kanilaisille

Turkin Antalayassa oteltiin Grand Slam -kisa, jossa oli mukana kaksi Meido-Kanilaista. Lauantaina tulessa oli Faye Njie (WRL 52,) ja vastaan asettui Italian Esposito (WRL 16.). Ottelu eteni ilman suorituksia, mutta jälleen Fayellle sateli varoituksia. Kaksi shidoa oli taulussa ennen kuin varsinainen otteluaika oli täynnä. Golden scoressa Esposito onnistui ja ajassa 4.12 ippon voitto. Sarjassa oli 60 ottelijaa ja sarjan voitti lopulta Italian Lombardo.

Sunnuntaina matolle asteli Martti Puumalainen. Ensimmäiseen matsiin tuli vastaan nuori Puolan Sordyn. Puolalainen kävi kyllä käsillä otetaistelua ja kädet heiluivat kuin tuulimyllyllä. Marde sai kuitenkin kaverin tyylin rauhoitettua ja pisti puolalaisen lopulta ilmatiiviiseen yoko-shiho-gatameen ja ippon. Toiseen otteluun Marde sai vastaan Turkin Ertugin. Ottelu ei kyllä kulkenut, kuten Mardella yleensä kulkee. Ertugille ensin shido, joka kumottiin vasta 1.15 min myöhemmin pois (aika pitkään kesti). Tämän jälkeen Mardelle shido feikkiyrityksestä. Vain sekunteja ennen loppua Marde jäi sidontaan ja turkkilainen
eteni ottelemaan poolin voitosta. Marde kertoili myöhemmin, ettei valmistautuminen viimeisinä viikkoina mennyt ihan niin hyvin kuin olisi halunnut. Varmasti Japanin leiri ja matkustelu saattoi vielä painaa kropassa?

Turkkilaisen seuraavasta matsista on kerrottava, että vastaan tuli Hollannin kokenut Mayer, joka oli lopulta hopealla häviten maan miehellensä Snippelle finaalin. Ertugin ja Mayerin ottelu eteni seuraavasti: Ensin Mayerile shido ja sen jälkeen Ertugille shido. Mayerille tarjottiin jo waza-aria, mutta se pyyhittiin pois ja tämän jälkeen vielä toinen shido Mayerille. Turkkilaisen yllätys alkoi olla lähellä, ottelu eteni pitkälle jatkoajalle. Lopulta Ertoganin kasetti ilmeisesti petti ja hän teki waki-gatamen eli pystylukon ja sai siitä hansoku-maken ja samalla menetti mahdollisuutensa otella edessä olevissa keräilyissä. Toivotaan, että Marde on normaalissa iskussaan tulevissa MM-kisoissa, jotka pidetään toukokuun 7.-13. Dohassa. Sieltä Suomelle historian toinen MM-mitali olisi aika kova juttu.
Esa Korkia-aho