Judo

Aku ja Saara ottelivat avoimen painoluokan SM-kisoissa

Etusivu / Judo / Uutiset / Aku ja Saara ottelivat avoimen painoluokan SM-kisoissa

Aku ja Saara ottelivat avoimen painoluokan SM-kisoissa

Salossa järjestettiin SM-viikko, jossa mukana useita eri lajeja ja YLE lähetti kisoista suoraa lähetystä sekä koosteita lajeista ja judo oli mukana saaden hyvää näkyvyyttä. Varsinaiset Suomenmestaruudet ratkottiin jo keväällä ja nyt oteltiin japanilaiseen tyyliin avoimen painoluokan Suomenmestaruudesta sekä miehissä että naisissa.

Meido-Kanista olivat mukana Aku Laakkonen ja Saara Neuvonen joka lähtee aina mukaan kun pyydetään. Siitä jälleen Saaralle hatunnosto. Saaran kaikki kolme ottelua päättyivät tappioon, mutta vastassa oli pari ToPTeam urheilijaa eli kovia naisia vastaan sai Saara vääntää. Tyhjin käsin ei tarvinnut kisoista lähteä, sillä Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi oli järkännyt jokaiselle ottelijalle lahjakortit kiitoksena osallistumisesta.

Miesten puolella Aku oli sarjan kevyin ottelija. Aku painoi puntarissa hieman yli 82 kg ja vastustajat melkein järjestään 100-130 kg:n hujakoilla. Aku näytti TV katsojille, että pienikin voi voittaa isomman vastustajan. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Chikaran Miika Hirvonen, joka oli yli 130 kg. Ottelun puolivälissä Akun todella vahva Sode-tsuri-komi-goshi päätti ottelun ipponiin. Seuraavaksi vastaan asettui Tampereen Aatu Laamanen, joka on kevään SM hopeamitalisti + 100 kg:n sarjassa. Ottelu oli tiukkaa vääntöä ja Laamanen joka on ollut todella kokenut ja menestynyt judoka myös KV-tasolla aikanaan. Aatu oli jopa hieman pulassa yritteliään Akun kanssa. Laamanen pelasi taktisesti hyvin painaen Akua vahvalla niskaotteellaan kasaan ja näin pakotti Akun rajoille ja rikkomaan otteen sääntöjen vastaisesti. Akulle kertyi siis kolme varoitusta ja voitto Laamaselle, joka ei kuitenkaan helpolla päässyt Akun kanssa. Kolmas ottelu oli -100 kg:n tämän vuoden Suomenmestaria eli Klaus Verliniä vastaan. Aku “Mini Hulk” piti samaa vauhtia päällä kuten aiemminkin ja sai Verlinistä ensin jalka pyyhkäisyllä waza-arin ja myöhemmin käsi kieppi yrityksen jälkeen suunnan muutos ja Verlin uudelleen selälleen ja toinen waza-ari ja ippon. Viimeisessä ottelussa varmistui hopeamitali, kun Aku linkosi Markus Lambackan todella hienolla heitolla tatamiin ajassa 44 sekuntia ja heittohan oli tietysti Sode. Kivat oli kisat ja lämmintä piisasi sekä ulkona että sisällä hallissa. Hymy oli kuitenkin kaikkien ottelijoiden huulilla kisan jälkeen kuten asiaan kuuluu.

Ne ketkä missasivat voivat hetken aikaa ainakin katsoa tunnin lähetyksen YLE areenasta:
https://areena.yle.fi/1-62692361
Valokuvat: Kari Laaksonen

Esa Korkia-aho