Karate

Tietoa Karatesta

Etusivu / Karate / Tietoa Karatesta

Karate on satoja vuosia vanha kiinalaisperäinen budolaji, joka on kulkeutunut länsimaihin Japanin Okinawa-saaren kautta 1900 -luvulla. Karate perustuu lähinnä lyönteihin ja potkuihin, mutta siihen kuuluu myös mm. lukko- ja heittotekniikoita. Karatea harjoiteltaessa kehitetään niin ruumiillisia kuin henkisiäkin ominaisuuksia, sillä tasapainon ja nopeuden lisäksi vaaditaan taitoa ja tahtoa. Karate on ennen kaikkea itsepuolustustaito, mutta sitä voi harjoitella myös kuntourheilumielessä. Nykykarate on myös urheilulaji, jossa voi kilpailla kahdessa taidossa: ottelussa ja katassa, joka on ennalta määrättyjen liikesarjojen suorittamista.

Wadoryu on yksi viidestä maailmalla eniten harjoitetusta tyylistä. Sen kehitti nykyiseen muotoonsa sensei Ohtsuka. Suomeen tyylisuunnan toi Tatsuo Suzuki. Wadoryu’a voidaan pitää hyvin pelkistettynä ja ‘taloudellisena’ tyylinä, jossa käytetään paljon väistäviä tekniikoita ja hyödynnetään siten vastustajan voimaa. Wadoryussa seisonta-asennot ovat yleensä pystympiä kuin muissa tyyleissä, mikä helpottaa väistöliikkeiden suorittamista.

Meido-Kanissa harjoitellaan pääasiassa wadoryu-tyylin karatea ja jonkin verran shorinjiryu-tyyliä. Seurassa on kaikenikäisiä harrastajia; nuorimmat karatekat ovat 7-vuotiaita, sitä nuoremmat voivat tutustua budolajien ja liikunnan alkeisiin seuran liikuntaleikkikoulussa. Seurasta löytyy paikka ja tukea niin kuntoilumielessä harrastajille kuin kilpailijoillekin ikään ja sukupuoleen katsomatta. Junioreille (7-14 v.) on omat harjoituksensa.

 

Hinnat:

  • Jäsenmaksu (laskutetaan sähköpostilla ja maksetaan pankkiin) – 360 € (Koko vuosi)
  • Passimaksu 30 €
  • Vyökoemaksu 20 €